2019. december 13., péntekMa Luca napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
2019.12.13. Luca Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Publicus: Fidesz-szavazók is támogatnák Karácsonyt Tarlóssal szemben

Hirdetés

Publicus: Fidesz-szavazók is támogatnák Karácsonyt Tarlóssal szemben

Az összes megkérdezett körében Tarlós István főpolgármesterre 37 százalék, ellenzéki kihívójára, Karácsony Gergelyre pedig 34 százalék szavazna az őszi önkormányzati választáson. A két jelölt között már csak néhány százalék a különbség, ami a felmérés hibahatárán belül van, derül ki a Publicus Intézet felméréséből. 

Puzsér Róbertre 4 százalék, Berki Krisztiánra kevesebb mint 1 százalék tervezi leadni szavazatát, a bizonytalanok aránya 25 százalék.

A felmérés szerint a kormánypártok által támogatott Tarlós István legfontosabb bázisát a 45 és 59 év közötti, illetve a szakmunkás végzettségű szavazók jelentik, míg a magasabban iskolázottak és a fiatalabbak, valamint az idősebbek körében alacsonyabb a támogatottsága.

Az ellenzéki Karácsony Gergelyre a Fidesz szavazók 9, az MSZP szavazók 91, a DK szavazók 95, míg a Momentum szavazók 69 százaléka tervezi, hogy szavaz.

Hirdetés

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából szeptember 9. és 14. között 1006 ember megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatást a Budapesten élő választókorú népesség körében.  

Az adott mintanagyság mellett a vizsgálatból nyert adatokról 95 százalékos biztonsággal állítható, hogy legfeljebb +/-3,1 százalékponttal térnek el attól, amit az összes 18 éves […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/09/17/tarlos_istvan_karacsony_gergely_puzser_robert_fopolgarmester-jelolt_kozvelemeny-kutatas_publicus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fidesz: Lackner Csaba távozzon a közéletből!

A Fidesz közleményt adott ki arról, hogy a baloldal hiába próbálja menteni a botránya miatt …