2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Pesten is óriásdugókat okoz a budai lezárás

Újabb közlekedési káoszt idézett elő a Karácsony Gergely-féle városvezetés azzal, hogy hétfőtől augusztus közepéig lezárták a közúti forgalom elől a Halász utca és a Döbrentei tér közötti, több mint másfél kilométer hosszúságú rakpartszakaszt. Amellett, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi közleményében javasolt alternatív útszakaszok egy részén is csak araszol a forgalom, a Dunától távolabb eső budai részeken is komolyabb dugók alakultak ki. Így például a Karolina-Tétényi út kereszteződésénél, a vasúti aluljáróban eszközölt sávlezárás miatt is hosszú autósor torlódott fel. A pesti oldalon sem jobb a helyzet, ahol a 2-es villamos miatt számos helyen nem lehet felhajtani a rakpartra. Emiatt hétfőn reggel is hatalmas dugók alakultak ki a pesti alsó rakpart környékén. Ez ugyancsak éles kontrasztban áll a BKK már említett közleményével, amelyben azt reklámozták, hogy „ebben az időszakban a hét minden napján, így hétvégente is lehet majd gépjárművel közlekedni” a pesti alsó rakpart azon szakaszán, amelyet korábban hétvégente a gyalogosok számára nyitottak meg.

A baloldali fővárosi vezetés egyre nehezebb helyzetbe hozza az autósokat, akiknek a jövőben az is komoly bosszankodást okozhat, hogy Karácsonyék csatlakoztak a Városok Energiatakarékossági Sprintje nevű, brüsszeli kezdeményezésű energiatakarékossági programhoz, amelynek több pontja is a négy keréken közlekedők ellen irányul. A főváros hozzáállását tükrözik a főpolgármesternek az autósokra tett olyan pökhendi és lekezelő megjegyzései is, mint ha valakinek baja van a dugókkal, akkor szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog. Márpedig utóbbiból nem volt hiány az elmúlt közel három évben. Tavaly nyáron például párhuzamosan indítottak több nagyberuházást – a Lánchíd, a rakpart egy részének, illetve a Blaha Lujza tér felújítását –, aminek következtében jelentősen romlott a dugóhelyzet és a légszennyezettség is.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220621-oriasdugokat-okoz-a-rakpart-lezarasa.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kocsis Máté: A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a békét és biztonságot képviseli Mezőtúron

Kocsis Máté a helyi közösségi házban rendezett lakossági fórum előtt újságíróknak arról beszélt: Szűcs Dániel …