2022. augusztus 17., szerdaMa Jácint napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.08.17. Jácint Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 420,00 Ft

Ösztöndíjjal segíti a menekült hallgatókat a Széchenyi Alapok és az Óbudai Egyetem

A közlemény felidézte, hogy az ukrajnai háború sok ezer ukrán, illetve ukrajnai, kárpátaljai magyar fiatalt kényszerített menekülésre; sokaknak a tanulmányaikat kellett félbehagyniuk.

A Széchenyi Alapok és az Óbudai Egyetem közös, 10 millió forintos keretösszegű pályázatot ír ki az Ukrajnából menekült, felsőoktatási tanulmányaikat végző hallgatók hosszú távú megsegítésére – közölték.

A Széchenyi Alapok a részletekről ismertette, hogy a programba felvételt nyert hallgatóknak az egyetem és az alapkezelő tandíjmentességet, szállást, költőpénzt és további lehetőséget is biztosít.

Nem csak ideiglenes megoldásnak szánjuk ezt az ösztöndíjat. Aki elszánt és igyekvő, az gyakorlati helyet, de akár álláslehetőséget is kap a Széchenyi Alapoknál, és prosperáló karriert futhat be Magyarországon” – idézte a közlemény Jobbágy Dénest.

Hirdetés

A háború kitörése óta 1,3 millió ukrán lépte át a magyar határt, a becslések szerint 50-100 ezren jelenleg is hazánkban tartózkodnak, köztük sok olyan fiatal, aki kénytelen volt megszakítani felsőfokú tanulmányait.

A pályázati feltételekről részletek az Óbudai Egyetem honlapján olvashatóak.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220728-osztondijjal-segiti-a-menekult-hallgatokat-a-szechenyi-alapok-es-az-obudai-egyetem.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Reagált a Belügyminisztérium az iskolák fűtéséről szóló hírekre

Mint arról a sajtóban nyilvánosságot kapó közadatkérőt is tájékoztatták, évtizedes, tehát nem új szabályozás, hogy …