2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft

Orbán Viktor rendkívüli bejelentése: Háborús veszélyhelyzetet hirdetett a kormány – videó

Háborús veszélyhelyzetet hirdetett a kormány – mondta Orbán Viktor a közösségi oldalán. Egy olyan háború zajlik a szomszédban, aminek senki nem látja a végét, veszélyezteti a családok anyagi biztonságát – mondta Orbán. Látjuk, a háború és a brüsszeli szankciók hatalmas gazdasági felforduláshoz és drasztikus dráguláshoz vezettek – ismertette a kormányfő. A világ egy gazdasági válság küszöbén áll. Magyarországnak ebből a háborúból ki kell maradnia, és meg kell védenie a családok anyagi biztonságát, ehhez mozgástérre és azonnali cselekvőképességre van szükség – mondta. A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet.

A járvány alatti veszélyhelyzethez hasonlóan a mostani intézkedés is lehetővé teszi, hogy azonnal cselekedjen a kormány. Az első döntésekről szerdán tájékoztat a miniszterelnök.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220524-orban-viktor-bejelentese.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három ember meghalt, egy megsérült egy balesetben az 53-as főúton

Két kamion és egy traktor ütközött össze az 53-as főúton. A teherautók kigyulladtak. A rendelkezésre …