2020. június 2., keddMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Operatív törzs: Már a nyáron megkezdhetik a vakcina felhalmozását

Operatív törzs: Már a nyáron megkezdhetik a vakcina felhalmozását

Jelenleg három olyan klinikai kísérlet zajlik a koronavírus elleni vakcina elleni védőoltással kapcsolatban Magyarországon, amelynek biztatóak az eredményei; az ellenanyag elkészülte után, akár már ezen a nyáron azonnal megkezdik az országban a vakcina felhalmozását a gyógyszertárakban és kórházakban, hogy ha eredményes lesz a tesztelés, azonnal elérhetővé váljon mindenki számára – mondta el az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján Dr. Szlávik János, a Szent László kórház infektológusa.

Szlávik azt is hozzátette, a Kínában törzskönyvezett favipiravir nevű szer Magyarországon is elérhető: a gyógyszer hatékonyan csökkenti a közepesen súlyos betegek számára a betegség lefolyását. (Ahogy arról beszámoltunk, a szer hazai gyártása ősszel kezdődhet.) Ugyanakkor nagy mennyiséget kell belőle bevenni, és terhesség alatt nem alkalmazható, de mivel az állatkísérletek azt mutatják, hogy a szer használata után a majmokat hosszú ideig nem lehet újrafertőzni, a gyógyszer a vakcina készítésében is segíthet.

Szlávik beszélt a nyári turistaszezonról is, mindenkit megnyugtatva, hogy ha belföldre is, de lesz hová menni nyaralni.

Magyarországon nagyon sok szép hely van, és bár kissé talán furcsa lesz, hogy a remek magyar hotelekben másfél méterre kell állni egymástól a bejelentkezéskor, és elfelejthetjük a svédasztalt is, de az még jó is lehet, hogy kevesebben lesznek a medencékben

– látta el hasznos életmódtanácsokkal a szabadságra vágyó magyarokat.

A sajtótájékoztatón Németh Szilárd beszélt az önkéntes tartalékos katonai szolgálatról, arra biztatva mindenkit, hogy „vállalják büszkén a haza szolgálatát”. Németh ismertette a már korábban bejelentett részleteket: a féléves kiképzés alatt a jelentkezők havi 161 ezer forint illetményt kapnak, a jelentkezéshez a megszokottnál kevésbé szigorú alkalmassági vizsgálat és erkölcsi bizonyítvány kell, a fél év lejárta után pedig vagy bármilyen további kötelezettség nélkül vissza lehet térni a korábbi munkahelyre, vagy újabb hat hónappal meg lehet hosszabbítani a kiképzést, a legjobbaknak pedig szerződést is ajánlanak.

Lakatos Tibor rendőr ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta:

Ausztria felől a magyar állampolgárok számára könnyebbé vált az átkelés a határon,

mert már egy négy napnál nem régebbi, negatív PCR-teszt bemutatása elegendő ahhoz, hogy ne kelljen az országba lépés után hatósági karanténba vonulni.

Újságírói kérdésre válaszolva Lakatos arról is beszélt, ahol nem történt enyhítés – mint például bizonyos határmenti városok külföldön dolgozó vagy tanuló lakói esetében –, ott továbbra is kötelező a határátlépés utáni 14 nap karantén, kivéve, ha valaki hitelt érdemlően bizonyítani tudja, hogy már átesett a fertőzésen, és tünetmentes, vagy hogy már a határátlépés előtt eltöltött 14 napot karanténban. Hozzátette: már 1230-an regisztráltak a hatósági házi karantént ellenőrző applikáción, amelynek 948 aktív felhasználója van jelenleg, így csak 239 esetben kellett a hatóságnak személyesen ellenőriznie, történt-e szabálysértés, azaz az alkalmazás miatt jobban tiszteletben tudják tartani az állampolgárok magánéletét.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/05/23/opertiv_torzs_tajekoztato_szombat_osszefoglalo_majus_23/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Egy pixeles virág miatt akarták előállítáni a kétfarkús aktivistákat

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/06/01/egy_pixeles_virag_miatt_akartak_eloallitani_a_ketfarkus_aktivistakat/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …