2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Nézőpont Intézet: Az országosan megkérdezettek harminc százaléka a szigorítás mellett

Október utolsó hetében több hónap után először emelkedett 30 százalékra azok aránya, akik szigorú intézkedéseket várnak el a koronavírus-járvány megfékezése érdekében – tájékoztatta az MTI-t a Nézőpont Intézet. Az újabb szigorító intézkedéseket éppen az adatfelvétel előtt jelentette be a kormány.

A Nézőpont Intézet már a koronavírus-járvány hazai kitörése óta vizsgálja, hogy elegendőnek tartja-e a kormányzati intézkedések szigorúságát a felnőtt lakosság. A felmérések szerint a járvány harmadik hullámának lecsengése óta, nyáron és kora ősszel tízből hatan éppen megfelelőnek találták a szabályok szigorúságát.

Október utolsó hetében a szigorúság aktuális mértékével egyetértők aránya nem csökkent a hibahatárt meghaladó mértékben (58 százalék), de a több kikényszerített fegyelmet akarók aránya 25-ről 30 százalékra nőtt, és az aktuális intézkedéseket túl szigorúnak tartók aránya is 8 százalékra csökkent. Vagyis tízből hárman követelték már a koronavírus elleni intézkedések szigorítását, amit a kormány éppen az adatfelvétel csütörtök délelőtti lezárulta után jelentett be.

Hirdetés

Az október utolsó hetében készült kutatás azt is megmutatta, hogy elsősorban a kormánykritikus megkérdezettek kívánták inkább a szigorítást. Közülük tízből hatan (mintegy 61 százalék) voltak szigorításpártiak, és csak ketten (19 százalék) mondta, hogy megfelelők az aktuális szabályok. A kormánypárti válaszadók háromnegyed része (76 százalék) ugyanakkor elégedett volt az intézkedések szigorával, és csak hatoduk (17 százalék) szorgalmazta a nagyobb fegyelem elrendelését.

A Medián és a 21 Kutatóközpont a fővárosban végzett hasonló témában közvélemény-kutatást, melyből kiderült: a válaszadók 82 százaléka támogatja a kötelező maszkhasználatot tömegközlekedési eszközökön, míg a zárt terekben 75 százalék. Azzal a fővárosiak viszont már kevésbé értenek egyet, hogy az uszodákat, mozikat és más közintézményeket […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/01/nezopont-intezet-felmeres-szigoritas-koronavirus-kozvelemeny-kutatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Demeter Szilárd: A nyugati civilizáció végveszélybe került – videó

Demeter Szilárd a műsorban elmondta, hogy szerinte a nemzeti oldal a szólás- és véleményszabadság utolsó …