2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

Nem vonatkozik a látogatási tilalom a háromszor oltottakra a szociális intézményekben

Magyarország összes, szakosított ellátást nyújtó szociális intézményében az intézmény vezetője saját hatáskörben dönthet és rendelhet el az intézményre vonatkozóan elhagyási és látogatási tilalmat hétfőtől – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a vezetőknek a döntés előtt figyelembe kell venniük, hogy a gondozotti létszám öt százalékát meghaladja-e a fertőzöttek száma az egy épületben lévő bentlakók körében, és az izoláció biztosítható-e a többi gondozottól és azok látogatóitól.

A járvány korábbi hullámaitól eltérően a szociális intézmények is jóval védettebbek a vírus ellen – áll a közleményben. Az oltási program keretében a szociális gondozottak és dolgozók az elsők között kapták meg az oltást az év elején, közülük sokan már a harmadik oltást is felvették.

Hozzátették, hogy a gondozottak oltása igény szerint továbbra is biztosított, a csütörtökön megjelent jogszabály szerint az állami fenntartású szociális intézményekben pedig a dolgozók számára már munkafeltétel az oltás felvétele.

Hirdetés

Ha az intézményvezető látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendel el, az nem terjed ki a háromszor oltott gondozottakra és a háromszor oltott látogatóikra

− emelték ki a közleményben, hozzátéve, hogy az oltottság tényét minden esetben igazolni kell.

Felmentés adható abban az esetben is, ha valaki végstádiumú hozzátartozójától szeretne elbúcsúzni. Az intézmény a látogatási és intézményelhagyási tilalom idején is köteles a kapcsolattartás lehetőségét biztosítani az erre vonatkozó szakmai szabályok szerint.

Intézményelhagyási tilalom esetén csak indokolt esetben, például munkavégzés vagy egészségügyi ellátás […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/10/30/nemzeti-nepegeszsegugyi-kozpont-nnk-latogatasi-tilalom-korlatozas-koronavirus-jarvany-szocialis-intezmeny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Emberölés miatt nyomoznak az anya ellen, akinek kétéves kislánya belefulladt a Balatonban

Egy két és fél éves cseh kislány egy matracról lecsúszott a vízbe és elmerült szombat …