2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Nehéz időszak jöhet a következő napokban itthon a járvány miatt

A koronavírus negyedik hullámában egy ideig úgy tűnt, alacsonyabb esetszámok lesznek, mint a korábbiakban, ami az oltás nyújtotta védelemmel hozható összefüggésbe.

Az elmúlt egy-két héten jelentős mértékben romlott a magyarországi koronavírus-helyzet. A romló tendenciát a szennyvízadatok is alátámasztják, ugyanis a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) is a koncentráció növekedését méri.

A Portfolio cikkében a második és a negyedik hullám statisztikáit veti össze a járványdinamika szempontjából. Megjegyzi, hogy a magas esetszámot úgy sikerült elérni, hogy a megfertőződött oltottak jelentős része nem kerül be a fertőzötteket összesítő statisztikákba.

Hirdetés

Az erre vonatkozó pontos hazai adatok hiánya miatt nemzetközi tanulmányokat hasonlítottak össze diagramok segítségével. Arra a következtetésre jutottak, hogy a kórházban fekvő betegek nagy többsége oltatlan lehet, nemzetközi tanulmányok pedig azt bizonyítják, hogy az oltatlanok tízszer-tizenegyszer nagyobb eséllyel halnak meg a vírus következtében, mint az oltottak.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a koronavírus elleni oltás a vakcinát felvevők körében az influenza szintjére csökkenti a betegség lefolyásának súlyosságát. Míg oltás nélkül egyszázalékos a halálozási rátája a koronavírusnak, addig oltással ez 0,1 százalék.

A második és negyedik hullám összehasonlításából az a következtetés vonható le, hogy a negyedik hullámban a halálozásokból visszaszámított esetszám október 10–12-től magasabban húzódik, mint a második hullám azonos időszakában látott görbe.

A kilátásokról a lap megjegyzi: az összes közül eddig a negyedik hullám a legsúlyosabb. Hozzáteszik azt is, hogy egyelőre nehéz megmondani, hogy a november 1-jétől

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/01/koronavirus-negyedik-hullam-jarvany-terjedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ejtőernyős ugrással emlékeztek a nemrég tragikusan meghalt világbajnok ejtőernyősre – videó

Ahogy az Origo is beszámolt róla, 2022. április 26-án Gál Szabolcs főtörzsőrmester balesetet szenvedett egy …