2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

Mindenki boldog lesz ettől az időtől, aztán semmit nem fogunk látni

Vasárnap még kitart a jó idő, a legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 14 és 17 fok között alakul, de egyes helyeken még a 20 fokot is megközelítheti. Késő estére 0 és 10 fok közé hűl le a levegő, eső nem várható. Bár a műholdkép bal sarkában már feltűnik a nyugati hullámzó front felhőzete, ez azonban a hétvégén még távol lesz tőlünk.

Viszont egyre inkább belemegyünk a ködszezonba. Az éjszakánként kialakuló ködfoltok október elején és közepén a legtöbb esetben már reggel, kora délelőtt feloszlottak. Október végén az alacsonyabb napállás már lassabban tudja felszakítani, oszlatni a ködmezőt, így fordulhatott elő, hogy tegnap csak a déli órák környékén tudott teljesen feloszlani a köd a délnyugati határnál, emiatt a maximum-hőmérséklet is itt volt a legalacsonyabb. Ma a tegnapinál valamivel nagyobb területen (a Dunántúl nyugati, délnyugati megyéiben) maradhat meg tartósabban a köd.

Az Atlanti-óceán felett hatalmas, többközéppontú ciklonrendszer található, amely igen nedves levegőt szállít kontinensünk nyugati országai fölé, több helyütt jelentős mennyiségű csapadékot okozva. Ugyancsak nagy mennyiségű eső esik a Földközi-tenger középső medencéje felett lévő medikánból, amely csak lassan kezd kelet felé helyeződni. A hűvösebb helyeken, így például az Alpokban viszont már hóra váltott át a csapadék. 

<iframe […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/10/31/idojaras-kod-csapadek-eso/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Emberölés miatt nyomoznak az anya ellen, akinek kétéves kislánya belefulladt a Balatonban

Egy két és fél éves cseh kislány egy matracról lecsúszott a vízbe és elmerült szombat …