2022. augusztus 12., péntekMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft

Milliós fizetéssel vették fel Karácsonyék a bukott Márki-Zay emberét

Simon András, a Főpolgármesteri Hivatal új kommunikációs vezetőjének havi illetménye 1,34 millió forint, amelyet évente bruttó 275 ezer forint kafetéria egészít ki – derült ki abból a válaszból, amelyet a Városháza adott a Magyar Nemzet közérdekű adatkérésére.

Simon június 15-én állt munkába a hivatalban, a lap ezt követően érdeklődött a Városházától, mekkora fizetést kap az új vezető, de választ csak a közérdekű adatigénylés nyomán kaptak.

Gál J. Zoltán, aki tavaly októberben Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt kampányával kapcsolatban a kampányfőnöki feladatokat látta el, majd erről a pozícióról lemondott – miután Karácsony visszalépett Márki-Zay javára a tavalyi baloldali előválasztás során –, jelenleg is a főpolgármester stratégiai főtanácsadója, önkormányzati főtanácsadó – derül ki a hivataltól kapott közérdekű adatigénylésünkre küldött válaszból.

Gál J. Zoltán a Városháza egyik legbefolyásosabb embereként a főpolgármester Facebook-posztjaiért is felelős volt, az idei évre 15 százalékos béremelést kapott, ezzel 1,15 millió forintra emelkedett az apanázsa, amit valószínűleg még hirtelen jött lemondása előtt állapítottak meg neki. Gál 2002-ben az MSZP országos listájáról országgyűlési mandátumot szerzett, majd a Medgyessy-kormány szóvivője lett. A Medgyessy-kabinet bukása után közeli kapcsolatot alakított ki Gyurcsány Ferenccel, akinek kormányában államtitkári pozíciót töltött be.

Hirdetés

Később újságíróként a Vasárnapi Hírek főszerkesztője és a Népszava főszerkesztő-helyettese volt, ezután 2018 óta Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányát segítette, majd a Városházán vállalt tanácsadói feladatkört.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220727-millios-fizetessel-vettek-fel-simont.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Váratlan fordulat az eltűnt inárcsi anyuka ügyében

Bozsik Mária reggel a szokásos módon elindult a buszmegálló felé, hogy elérje az 5:30-as buszt, …