2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft

Miért elengedhetetlen a háborús veszélyhelyzet kihirdetése?

A kormány az orosz-ukrán háború miatt kialakult helyzetben természetesen meg akarja őrizni a cselekvőképességet. Az azonnali cselekvőképességét. 

Egy elhúzódó háborúban bármilyen helyzet kialakulhat. Akár az emberek biztonságát is érintheti, és lehetnek súlyos gazdasági következményei. Az egyértelmű: egy gazdasági világválság küszöbén vagyunk. Amit a brüsszeli szankciós terhek tovább súlyosbítanak. Az olajembargó követelése veszélyezteti a magyar rezsicsökkentést – azt a rezsicsökkentést, amely az egész Európai Unióban csak Magyarországon létezik. Magyarországon megfizethető a gáz és az áram, szemben Németországgal, Hollandiával vagy éppen Franciaországgal. Ahol az embereknek azt javasolják, fűtsenek kevesebbet. (Nagyjából a magyarországi baloldal is így képzeli el a rezsicsökkentést, ahogy arról Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter többször beszélt.) Az európai 800 forintos üzemanyagárral szemben Magyarországon az árstop miatt 480 forintot kell fizetni a benzinért.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220524-orban-viktor-haborus-veszelyhelyzet.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három ember meghalt, egy megsérült egy balesetben az 53-as főúton

Két kamion és egy traktor ütközött össze az 53-as főúton. A teherautók kigyulladtak. A rendelkezésre …