2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Merkely Béla: Egyetlen fiatal sincs, aki két oltással lélegeztetőgépre került volna

A koronavírus elleni első két oltás rendkívül fontos, hiszen nagyjából a tizedére, huszadára tudja csökkenteni a kórházba kerülés, a súlyos lefolyású megbetegedés valószínűségét – mondta el Merkely Béla a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A Semmelweis Egyetem rektora hozzátette: az oltottak számával párhuzamosan az átfertőzötteké is folyamatosan nő. Az elmúlt két hétben az indiai variáns R-értéke 1,5-et ért el, azaz egy megbetegedett személy másfél embert tud megfertőzni.

Egy oltottak és védettek nélküli környezetben ez a szám akár nyolc is lehetne 

– mutatott rá a szakember, hozzátéve, hogy a fertőzöttek számának ugrásszerű emelkedését látjuk, ami a járvány gyorsulását igazolja. Bár a kórházi fertőzöttek száma egyelőre nem éri el azt, ami tavaly ugyanebben az időszakban volt, de szeretnék ezt a mutatót a lehető leginkább csökkenteni és az egészségügy leterhelését kordában tartani – hangsúlyozta.

Hirdetés

Az oltottak esetében sokkal kisebb az esély arra, hogy súlyosan megbetegedjenek, azonban a 70 és 80 év fölöttiek, különösen ha valami más betegségük is van, oltás mellett is megfertőződhetnek, adott esetben kórházba kerülhetnek

– fejtette ki Merkely Béla, rámutatva, hogy 60 év alatt két oltással gyakorlatilag extrém ritkán lehet súlyos megbetegedéssel kórházba kerülni. Négy egyetem adatai alapján egyetlen olyan ember sincs, aki fiatalon két oltással lélegeztetőgépre került volna. 

Minden beteg, aki lélegeztetőgépen van, oltatlan, vagyis abba a 38 százalékba tartozik, aki még nem vette fel az első két oltást Magyarországon.

Olyan személy, aki még nem betegedett meg, nem tudja megakadályozni a nyálkahártyán keresztül történő […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/10/31/koronavirus-covid-harmadik-oltas-merkely-bela/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Demeter Szilárd: A nyugati civilizáció végveszélybe került – videó

Demeter Szilárd a műsorban elmondta, hogy szerinte a nemzeti oldal a szólás- és véleményszabadság utolsó …