2020. január 23., csütörtökMa Zelma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
2020.01.23. Zelma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Megszüntetik a karokat a Corvinuson, intézetek lesznek helyettük

Hirdetés

Megszüntetik a karokat a Corvinuson, intézetek lesznek helyettük

Alaposan átalakítják az alapítványi egyetemmé vált Budapesti Corvinus Egyetem szervezeti felépítését. Február elejétől megszüntetik karokat, ezek szerepét a már most is működő 11 egyetemi intézet veszi át, írja a Népszava. Az eddigi gazdálkodási, társadalomtudományi, nemzetközi kapcsolatok és közgazdaság-tudományi kar helyett a jövőben 6 üzleti, 3 közgazdasági és 2 társadalomtudományi profilú lesz. 

Hirdetés

A lap úgy tudja, hogy az intézetek az akadémiai műhelyekért felelős rektorhelyettes alá tartoznak majd, és az egyetem vezetésének ígérete szerint az eddiginél nagyobb autonómiát élveznek. A szakmai-tudományos profiljuk kialakításában „önigazgatás érvényesül” majd, megmaradnak a szakfejlesztési bizottságok, amelyekben az oktatók, hallgatók is képviseltetik magukat. 

Az egyetem vezetése szerint az átalakításra azért van szükség, hogy megszűnjenek a fölösleges párhuzamosságok, ne legyenek például külön kari tanulmányi osztályok. Ezzel olyan külföldi mintát vesznek át, amelyet a Corvinust is a soraiban tudó Community of European Management Schools (CEMS) egyetemi hálózatnál alkalmaznak. Az átalakítás nem befolyásolja a 2020-as felvételit, a már korábban meghirdetett feltételekkel jelentkezhetnek a Corvinusra a hallgatók.  

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/11/26/budapesti_corvinus_egyetem_karok_szenatus_atalakitas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Emmi szerint is kár érte a gyöngyöspatai roma gyerekeket

Aki jelszavakat akar óbégatni, azt zavarja a független média. Aki gondolkodni akar, nem élhet nélküle. …