2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Megszólalt a balatoni kettős tragédia szemtanúja

A lap megtalálta azt a fiatal horgászt, aki alig száz méterről, a csónakjából nézte végig az esetet. Nagyvári Márk a kis motoros hajójával vitte oda a Blikk munkatársait, ahol a fiúk elmerültek.

Távcsővel rájuk néztem, mindhárman egy szörfdeszkán ültek, közel 400 méterre voltak a parttól. Ekkor vettük észre, hogy beborultak az egyébként sima, fodrozódó vízbe. És láttuk, hogy a srácok között kitört a pánik. A deszka kezdett befelé sodródni tőlük, ők pedig kétségbeesetten kapálóznak. Rémisztő volt látni, azonnal indultunk feléjük. Csak egyikük tudott úszni, próbált segíteni a másik kettőn, akik teljes pánikban, rémülten kapaszkodtak belé. Őt is lenyomták a víz alá. Aztán a harmadik fiatalember kicsit eltávolodott tőlük és teli torokból kiabált segítségért. A másik két fiú feje még néhányszor felbukkant a vízből, azután az egyik, majd a másik is végleg elmerült – idézte fel Nagyvári Márk. A harmadik társuk a part felé tempózott, őt egy horgászcsónakba emelték be. 

Éppen egy héttel ezelőtt, hétfőn jöttek le a gyerekek. Szabolcs még soha nem járt a Balatonnál, pénteken beszéltünk utoljára, azt mondta, nagyon élvezik a nyaralást. Minden nap fürdenek, semmi gond nem volt. Vasárnap vártuk volna haza, a szomszéd faluban lakó Norbival együtt – mondta könnyeit törölgetve a fiatalember édesapja, Sándor. 

A fiúk eltűnését hallva a család azonnal útnak indult Boldvalenkéről, az ország másik szegletéből.

Hirdetés

“Nem tudtak túlságosan úszni, biztos, hogy maguktól nem mentek volna ilyen messzire a parttól. Az a nyavalyás szörfdeszka lehet az oka mindennek. Életben maradt társuk mondta, hogy a parton hevert, észrevették és azzal mentek be a vízbe. Biztos, hogy a szél sodorta be őket vagy négyszáz méterre. Már feladtam a reményt, élve már nem kaphatom vissza. Ám itt várok, ameddig csak kell, amíg meg nem találják  – tette hozzá az édesapa. 

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220606-megszolalt-a-balatoni-kettos-tragedia-egyik-szemtanuja.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szentkirályi Alexandra: A béke az egyetlen megoldás – videó

Adrianna és Timur az orosz-ukrán háború elől menekülve anyukáikkal érkeztek Magyarországra. Nehéz – egy olyan …