2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Megjött a figyelmeztetés, elkeserítő idő lesz

Beköszöntött a hosszú hétvége, amelynek az elején még élvezhetjük a felhőtlen napsütést, viszont a vége felé már fel kell öltenünk az esőkabátot. Hétfőre ugyanis ideér a változást hozó hidegfront, ezzel alaposan felkavarva az időjárást. Érdemes tehát addig kihasználni a jó időt, az Időkép kedvcsináló timelapse videón mutatja meg, hogy öltötte fel színes őszi ruháját a természet. 

Ma mind a négy délnyugati megyénkre riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós sűrű köd miatt. A Dunántúl nyugati, délnyugati részein csak lassabban oszlik fel napközben a köd, de ezt követően országszerte folytatódik a derült, napos idő. A délkeleti, déli szél a Baja-Győr vonal széles sávjában délelőttől több helyen megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul. Késő estére általában 0 és 9 fok közé hűl le a levegő.

köd.PNG

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Hétfőn reggel még enyhén indul a nap, nyugaton 10 fok közelében lesznek a minimum hőmérsékletek, csupán északkeleten alakulhat ki gyenge talajmenti fagy. Ködös, párás lesz a reggel, de a délelőtt folyamán mindenhol feloszlanak a legmakacsabb ködfoltok is. Már a reggeli órákban is erősen felhős, borult lesz az ég a nyugati tájak felett, ennek is köszönhető az enyhe hajnal. Napközben tovább fog vastagodni a felhőtakaró, de a késő délutáni órákig még nem várható komolyabb csapadék, a Dunántúlon lehet egy-egy jelentéktelen zápor.

Hirdetés

A hőmérséklet csúcsértéke 15, 17 fok között alakul országszerte, ennél csak az északi határ mentén lehet néhány fokkal hidegebb. A kellemes langymeleget azonban a szél hűtő ereje némileg csökkenti az ország egy jelentős részén, ugyanis a Szeged, Baja, Tatabánya, Budapest négyszögben délelőtt megélénkül a déli szél, Győr, Tatabánya térségében pedig erős, akár viharos lökések kísérhetik.

Hétfő késő délutánra éri el a nyugati határt a hidegfront, ami szinte berobban az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/10/30/idojaras-hidegfront-eso/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ejtőernyős ugrással emlékeztek a nemrég tragikusan meghalt világbajnok ejtőernyősre – videó

Ahogy az Origo is beszámolt róla, 2022. április 26-án Gál Szabolcs főtörzsőrmester balesetet szenvedett egy …