2022. augusztus 10., szerdaMa Emőd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Emőd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

Maszkviselés és előírható oltás – itt vannak az új járványügyi intézkedések

Gulyás Gergely a Kormányinfón kifejtette, hogy sokféle előrejelzés van a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, de a negyedik hullámban a fertőzöttek száma ugrásszerűen emelkedni fog, a helyzet pedig intézkedéseket indokol.

A kormányülésen ezért három változásról döntöttek:

  • A munkaadók szervezeteinek javaslatára a cégek és a vállalkozások jogot kapnak arra, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a védőoltást az alkalmazottak számára.
  • A közösségi közlekedési eszközökön november elsejétől kötelező a maszkviselés.
  • Az egészségügyi intézményekben látogatási tilalmat vezetnek be. A szociális intézményekben az intézményvezetők dönthetnek erről.

Gulyás Gergely újságírói kérdésre azt is elárulta, hogy a munkáltatók két oltást tehetnek kötelezővé a koronavírus elleni vakcinából, de orvosi papírral igazolható, ha valaki egészségügyi okok miatt nem részesülhet ebben.

Azok a munkavállalók, akik a munkáltató általi kötelezővé tétel ellenére sem oltatják be magukat, fizetés nélküli szabadságra küldhetők, és egy év letelte után megszüntethető a munkaviszonyuk. A további részletszabályok az egy-két napon belül érkező rendeletben lesznek olvashatók.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/10/28/maszkviseles-es-kotelezove-teheto-oltas—itt-vannak-a-kormany-uj-jarvanyugyi-intezkedesei/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Emberölés miatt nyomoznak az anya ellen, akinek kétéves kislánya belefulladt a Balatonban

Egy két és fél éves cseh kislány egy matracról lecsúszott a vízbe és elmerült szombat …