2022. augusztus 17., szerdaMa Jácint napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.08.17. Jácint Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 420,00 Ft

Lopott luxusautókat árultak

Az olasz, magyar, román és líbiai férfiakból álló szervezet egyik olasz tagja 2017. és 2019. között lopásból, sikkasztásból és csalásból származó, drága autókat szerzett meg azért, hogy a tolmácsolásban és vevők felkutatásában közreműködő román társával együtt, jutalék fejében eladja magyar és líbiai viszonteladó társaiknak. A kocsik között több olyan is volt, amelyeket Olaszországban hamis okmányokkal bérbe vettek, de nem vitték vissza, hanem az orgazda csoport olasz felhajtó emberéhez kerültek. Ő telefonon átküldte a kocsiról készült fotókat román társának, akinek visszajelzését követően egy másik olasz társuk hozta el a kiszemelt autót Magyarországra.

A bűnszervezet tagjai az átütött alvázszámú autók eredetének eltitkolása érdekében hamis forgalmi engedélyeket, igazolásokat és adásvételi szerződéseket használtak fel. A líbiai és magyar viszonteladók tudtak arról, hogy a kocsik bűncselekményből származnak, és ezért jutottak olcsóbban hozzájuk, például egy 19 millió forintot érő kocsihoz 6 millió forintért, melyet két héten belül 14,5 millió forintért továbbandtak. A többi esetben is hasonló haszonra tettek szert. Belföldön, illetve Líbiában értékesítették őket.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220727-tobb-mint-egy-tucat-ember-ellen-emeltek-vadat-orgazdasag-csalas-es-visszaelesek-miatt.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Reagált a Belügyminisztérium az iskolák fűtéséről szóló hírekre

Mint arról a sajtóban nyilvánosságot kapó közadatkérőt is tájékoztatták, évtizedes, tehát nem új szabályozás, hogy …