2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft

Kovács Zoltán Párizsban: A globális minimumadó Európa egészét versenyhátrányba hozná

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a találkozó után az MTI-nek elmondta: a globális minimumadó bevezetésére vonatkozó európai uniós irányelv magyarországi kormányzati és országgyűlési elutasításáról, valamint a két nap múlva kezdődő EU-csúcs kapcsán Ukrajna tagjelölti státusáról és az energetikai kérdésekről adott tájékoztatást a francia sajtó képviselőinek.

Kiemelte, hogy a korábbi tárgyalásokhoz képest megváltozott körülmények között, amikor is egy háború zajlik Európa határain, “rossz ötletnek” tartja a magyar kormány, hogy olyan döntések szülessenek az európai adózási rendszerről, ami Európa egészét versenyhátrányba hozná a világ többi részéhez képest, hiszen a világ más részén sehol nem hoztak egy adott dátummal, kötelező jellegűen, hasonló döntést.

A csütörtökön kezdődő EU-csúcsról az államtitkár kiemelte, hogy Magyarország nemzetpolitikai és nemzetstratégiai érdeke a bővítés, s nemcsak Ukrajna, hanem Moldova, Bosznia-Hercegovina és Georgia tagjelöltségét is támogatja, miután új tagok felvétele “az európai biztonság zálogát jelenti, s egyúttal számos társadalmi és gazdasági kérdésre is választ ad”.

Az államtitkár Párizsban kedden részt vett a Nemzetközi Kiállítási Iroda (BIE) közgyűlésén, ahol beszámolt a 2021. szeptember 25. és október 14. közötti rendezett Egy a természettel című vadászati és természeti világkiállítás eredményeiről, amelyet a nemzetközi expókat koordináló szervezet is támogatott.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220621-kovacs-zoltan-parizsban-a-globalis-minimumado-europa-egeszet-versenyhatranyba-hozna.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Három ember meghalt, egy megsérült egy balesetben az 53-as főúton

Két kamion és egy traktor ütközött össze az 53-as főúton. A teherautók kigyulladtak. A rendelkezésre …