2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft

Kiderült, hogy kik szavaztak Márki-Zay Péterre, és kik támogatták Dobrev Klárát

A Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézetének kutatói az egyetemi hallgatókkal közösen végeztek kérdőíves kutatást az előválasztás második fordulója során. Céljuk elsősorban az volt, hogy feltérképezzék a Budapesten előválasztók szociodemográfiai hátterét, médiafogyasztási szokásait és politikai attitűdjeit.

652 előválasztót kértek a részvételre, közülük 440 fő kezdte meg a kérdőív kitöltését, és közülük saját bevallás szerint 124-en voksoltak Dobrev Klárára, 233-an Márki-Zay Péterre. A hivatalos adatok azt mutatják, hogy a budapesti sátrakban leadott szavazatok 39 százalékát Dobrev Klára, 61 százalékát Márki-Zay Péter kapta, így a kutatás csak 4 százalékkal tért el a tényleges eredménytől.

A felmérés alapján Dobrev Klára népszerűbb volt a nők és az idősebbek között, de éles különbség van az iskolai végzettséget tekintve is.

Hirdetés

  • Dobrev Klára választóinak átlagéletkora 67 év, Márki-Zay Péter szavazóinak 44 év.
  • Dobrev Klára választóinak kétharmada középfokú, harmada felsőfokú végzettséggel rendelkezik, Márki-Zay Péter esetében az arány pont fordított.
  • Márki-Zay Péter támogatóinak 14 százaléka még tanuló, Dobrev Klárára szavazó diák nem került be a mintába.

A budapesti előválasztók körében a vallásosság tekintetében nincs lényegi különbség, tehát nem mutatható ki az az összefüggés, hogy inkább Márki-Zay Pétert támogatták volna a vallásos emberek.

A kutatás készítői szerint az iskolai végzettségre vonatkozó […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/10/30/kik-szavaztak-marki-zay-peterre-es-kik-tamogattak-dobrev-klarat-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Lesodródott az útról, és meghalt egy motoros Zákányszéknél

Este 7 óra körül az 5432-es számú út 9-es kilométerszelvényében eddig ismeretlen körülmények között lesodródott …