2020. június 1., hétfőMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Két korrupt határőr került letartóztatásba

Két korrupt határőr került letartóztatásba

Összesen tizenhat, a beregsurányi magyar-ukrán határon szolgáló pénzügyőrt vett őrizetbe tegnap a Központi Nyomozó Főügyészség. Azzal vádolják őket, hogy rendszeresen kenőpénzt fogadtak el autósoktól, akik Ukrajnába mentek. Erről az osztályvezetők is tudtak. A bíróság ma elrendelte két határőr letartóztatását.

A pénzügyőrök Ukrajnába kilépő, általános forgalmi adót visszaigénylő emberektől fogadtak el kenőpénzt. A határőrök tudtak egymás ügyeiről, sőt, az osztályvezetők is.

Most a Debreceni Törvényszéken bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt két határőrt letartóztattak, tizenháromnak pedig elrendelték a bűnügyi felügyeletét, egy fő pedig szabadlábon védekezhet.

A bíróság indoklása szerint a két letartóztatott határőr letartóztatására azért volt szükség, meg tartani lehet attól, hogy szabadon engedésük esetén elmenekülnének. A tizenhárom felügyelet alá helyezett pénzügyőrnél pedig fennáll annak a veszélye, hogy elérhetetlenné válnak.

A bíróság végzése nem jogerős.

Forrás:
http://www.origo.hu/itthon/20190228-a-16-orizetbe-vett-hataror-kozul-ketten-kerultek-letartoztatasba.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Halmozzák az állásokat és egymásnak adnak fizetésemelést a baloldali városvezetők, míg dolgozóik bérét csökkentik

Gyakorlatilag kifizetőhelyekké tette Miskolc új, baloldali vezetése az önkormányzati cégeket. Nem ritkák a több százezres, …