2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

Karácsonyék ezt is elrontották: a főváros helyett a kerületek maguk raknak ki kukákat

Megkérdezte a Metropol az összes kerületi polgármestert, mit szólnak hozzá, hogy Karácsony Gergely leszereltetett 3000 köztéri kukát Budapesten.  Kiderült: még a baloldali kerületvezetők többsége is egyetért Horváth Csaba zuglói MSZP-s polgármesterrel, aki először mondta ki, hibáztak Karácsonyék, amikor tömegesen leszereltették Budapesten a kukákat.

A budapesti szeméthelyzet immár két éve aggasztó. 2020-ban a főpolgármester spórolásra hivatkozva leszereltette a köztéri szemetesek 30%-át, összesen 3000 darabot. Hetek alatt elöntötte a fővárost a szemét, a kukákból kifolyt a hulladék, az emberek pedig – szemétgyűjtők híján – az utcán kezdték el eldobálni az üdítősdobozokat, maszkokat, papír zsebkendőket. Horváth Csaba június 12-én a Hír TV-ben beismerte: hibás döntés volt a 2020-as tömeges kukaleszerelés.

Budafok-Tétény polgármestere Karsay Ferenc (Fidesz–KDNP) szintén hibának tartja a kukaleszereléseket, szerinte most a kerületeknek kell megfizetniük a főváros „spórolását”. „Véleményem szerint is hibás lépés volt a kukák tömeges eltávolítása. Amit a főváros a háromezer szemetes leszereltetésével megspórolt, azt most kénytelen elkölteni a szemét felszámolására. Ráadásul a helyi önkormányzatokat még nehezebb helyzetbe hozta, mivel nekünk kell megfizetni a kieső köztisztasági igények fedezését” – írta Karsay Ferenc.

„A főváros helyett igyekszünk rendet tartani, miután Budapest vezetése a kerületeket bünteti, forrásokat von el tőlük. Cinikusnak tartom, hogy most 150 új kuka felszerelésével akarják megoldani a fővárosi szeméthelyzetet.” Utolsó mondatával a városvezető arra utalt, hogy Karácsony Gergely 150 kukát visszaszereltetett, azonban nem az ő döntése eredményeképp kialakult szeméthegyekre, hanem a turistákra és irodai dolgozókra hivatkozva.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220707-a-fovaros-helyett-a-keruletek-maguk-raknak-ki-kukakat.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Emberölés miatt nyomoznak az anya ellen, akinek kétéves kislánya belefulladt a Balatonban

Egy két és fél éves cseh kislány egy matracról lecsúszott a vízbe és elmerült szombat …