2020. június 2., keddMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2020.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Jól vannak a metrómegállító kiskacsák, de az anyjukat sajnos már aligha látják

Jól vannak a metrómegállító kiskacsák, de az anyjukat sajnos már aligha látják

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, nem járt a 2-es metró az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között, mert egy kacsacsalád ment a vágányok közé. A tűzoltók a mentés idejére áramtalanították a vágányt, a szerelvények helyett pótlóbuszok közlekedtek az érintett szakaszon.

A katasztrófavédelem egy videót is feltöltött a kacsacsalád téblábolásáról a sínek között, és az összeszedésükről. A videóhoz azt írták: “kiskacsák tévedtek az Örs vezér téri metró végállomás vágányai közé május 21-én délelőtt. A helyszínre a fővárosi tűzoltókat riasztották, akik a sínek között találtak rá a kiskacsákra. A vágány áramtalanítása után a tűzoltók az apró állatokat egy dobozba tették, majd a kis állatokat átadták az állatvédőknek.

A katasztrófavédelmisek hősiesen gyűjtötték be a kiskacsákat, figyelve, hogy meglegyen mind a nyolc, hol a kezükben, hol a sisakjukban gyűjtve őket. Végül a közlekedési rend is helyreállt.

Aztán másnap írt egy olvasónk, Ádám, aki azt kérdezte tőlem, hogy tudok-e valamit a kacsamamáról. Mert a felvételen látható, hogy ott van, és próbálják is befogni a tűzoltók, de a fotón a dobozban csak a kicsik vannak.

A kérdés teljesen jogos volt, ezért megpróbáltam utánajárni a dolognak.

De hol a mama, és mi van a kicsikkel?

Nem volt könnyű a dolog, és egy darabig úgy is tűnt, hogy a kiskacsák bár megmenekültek a sínekről, ám végül előlem örökre eltűnnek a katasztrófavédelem-BKV-BKK Bermuda-háromszögében. Először a katasztrófavédelemnél érdeklődtem, hogy meg tudnák-e mondani, milyen állatvédő szervezetnek adták át a tűzoltók a kiskacsákat, mert rákérdeznék náluk is: mi van az anyukával, hogy vannak a kiskacsák, ilyenkor mi lesz az anyjuktól elszakított kicsikkel, stb.

kacsa.PNG

A következő kört futottam be:

  • A katasztrófavédelem jelezte, hogy ők erre a kérdésre nem tudnak válaszolni, hiszen nem ők hívták az állatvédőket, az ő munkájuk ott véget ért, hogy átadták a begyűjtött kiskacsákat. Forduljak a BKV-hoz.
  • Akkor levelet írtam a BKV-nak, hiszen egyébként is ők a metróüzemeltetők, megkérdeztem ugyanazt. A BKV azt a választ adta, hogy ők nem tudják, mégis a katasztrófavédelemhez kellene fordulnom, ők fognak tudni válaszolni.
  • A katasztrófavédelem ezután a BKK-hoz irányított bennünket.
  • Megkerestem a BKK-t is, ahonnan az a válasz érkezett, figyelem: keressem a BKV-t, vagy a katasztrófavédelmet, ők fognak tudni válaszolni.

Itt egyébként vége is lett a munkanapnak, picit emésztgettem is, hogy ebből a fekete lyukból hogyan lehetne kikeveredni, és mégis eljutni azokhoz a kiskacsákhoz valahogy, amikor este egy olvasónk oldotta fel a kérdést: az Állatmentő Sereg nevű szervezet <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/05/23/kacsa_kacsacsalad_kacsamama_tuzoltok_allatvedok_metro/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Könnyebben juthatnak hozzá a családtámogatásokhoz a külföldről hazatérők

Könnyebben juthatnak hozzá a családtámogatásokhoz a külföldről hazatérők, mert a babaváró támogatás igénylésénél az eddigi …