2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft

Intenzív esőre, záporra, zivatarra kell készülni, ami néhol villámárvizet is okozhat

Mindenhol esőre ébredtünk, a hajnali óráktól kezdődően délnyugat felől indultak a záporok, amelyek néhol akár rendszerbe is szerveződhetnek beágyazott zivatarokkal. A sáv folyamatosan helyeződik át a keleti országrészbe, a reggeli órákban már az Alföld középső részén is számíthatunk csapadékra.

A délutáni órákban a délkeleti, keleti országrészt is elérheti, azonban itt a front érkezése előtti napsütésnek köszönhetően meleg, labilisabb lehet a levegő, így akár egy-egy közepesen erős zivatar is kialakulhat, melynek a veszélyforrása főként a nagy mennyiségű csapadék, illetve az erős, viharos kifutószél lehet, de esetenként kisebb méretű jég is társulhat hozzá. 

Az ország nagy részén jelentős – 5 milliméter feletti – csapadék eshet, de néhol a 20 millimétert is meghaladhatja. 

Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írja, hogy az ország déli részén nagy területen van érvényben riasztás zivatarra és nagy erejű szélre. Zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

időtérkép.PNG

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Békés megyére az egy nap alatt várható jelentős […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/04/idojaras-eso-vihar-zapor-zivatar-villamarviz-jeg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Lesodródott az útról, és meghalt egy motoros Zákányszéknél

Este 7 óra körül az 5432-es számú út 9-es kilométerszelvényében eddig ismeretlen körülmények között lesodródott …