2022. augusztus 12., péntekMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft

Horrorvonat: elfogyott a levegő az órákat késő budapesti vonaton, többen rosszul lettek

Kedden fél négykor indult a Keleti pályaudvarról a Bécsen át Münchenbe tartó Railjet. Épp hogy a vonat elhagyta Budapestet, még Biatorbágy előtt, a nyílt pályán megállt a jármű -írja a Borsonline.hu.

Az utasok szerencsétlenségére viszont pont egy olyan helyen, ahol mindkét oldalon magas falak határolják a vasúti pályát. Nem volt térerő, és senki sem tudott semmit arról, hogy miért álltak meg.

A MÁV hivatalos oldalán adott tájékoztatást a történtekről, a felsővezeték-szakadás után óránként, két óránként közöltek friss információkat.

Mint írták, Budaörs és Biatorbágy között egy tehervonat áthaladása közben leszakadt a felsővezeték, így a vonalon nem volt vonalfeszültség. A Keleti pályaudvarról 15:30-kor München felé elindult 68-as Railjet járat haladt a balesetben érintett tehervonat mögött, amit közben utolért a következő tehervonat, így a Railjet két tehervonat közé szorult. A vasúttársaság egy dízelmozdonyt küldött a helyszínre, ami a Railjet-szerelvényt és a mögötte várakozó tehervonatot összekapcsolva húzta vissza Budaörsig. A Railjet Budaörstől Bicskéig a másik vágányon közlekedett, onnan utasai a Bicskéről Sopronba induló Soproni Közgáz IC-vel (IC 946) utazhattak tovább Győrig. A vezetékszakadás következtében több járat is kimaradt, köztük több nemzetkeközi vonat is, az elindult járatokon és a szárnyvonalakon 60-120 perces késésekkel kellett számolni.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220728-elfogyott-a-levego-orkata-keso-vonat.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Váratlan fordulat az eltűnt inárcsi anyuka ügyében

Bozsik Mária reggel a szokásos módon elindult a buszmegálló felé, hogy elérje az 5:30-as buszt, …