2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Hiába kéri Orbán Viktor, Brüsszel nem akar pénzt adni a kerítésre

Orbán Viktor kedden ismét felszólította levélben az Európai Bizottság elnökét, Ursula von der Leyent, hogy a testület térítse meg a magyar határvédelmi intézkedések költségeit. A magyar kormány szerint ezek az intézkedések az utóbbi időszakban mintaadóvá váltak több európai országban, ráadásul a 2015-ben tapasztaltnál is súlyosabb migrációs válsághelyzet fenyeget.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy az Európai Bizottság illetékes szóvivője szerdán Brüsszelben bejelentette: a testület megkapta Orbán Viktor migrációs témájú levelét, hamarosan válaszolnak is a magyar miniszterelnöknek. A lap ugyanakkor hozzátette: Brüsszel nem akar pénzt adni a magyar határvédelmi kerítésre.

A lap idézte az Európai Bizottság szóvivőjét, aki szerint Ursula von der Leyen elnök és a bizottság álláspontja hosszú ideje ismert és világos az ügyben, vagyis nem finanszíroznak kerítéseket uniós pénzből.

A testület emlékeztetett rá, hogy Ursula von der Leyen október 22-én egy hasonló kérdésre válaszul már leszögezte, az Európai Unió nem ad pénzt falakra és szögesdrótokra.

Hirdetés

Az EU pénzügyi eszközökkel támogatja a határvédelmet, de ezeket nem lehet kerítésépítésre fordítani

– jelentette ki a bizottsági elnök az októberi uniós csúcstalálkozón.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/03/orban-viktor-miniszterelnok-migracio-hatarkerites-brusszel-europai-bizottsag-level-ursula-von-der-leyen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Negyven hektár tarló égett le Berettyóújfalunál

Bányay Judit elmondta: előbb húsz hektáron égett az altalaj, de a szeles időben gyorsan terjedt …