2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Görcsöt kaphatott a szigetcsépi strandon megfulladt férfi

A 20 éves férfi valószínűleg azért fulladhatott bele a Dunába a szigetcsép szabadstrandon, mert rosszul lett a vízben.

“Sajnos úgy ment vízbe, hogy nem tudott jól úszni, valószínűleg görcsöt kaphatott, mert pillanatok alatt elsüllyedt” – írta le az egyik szemtanú.

Az egyik civil búvár felesége az egyik közösségi oldalon arról posztolt, hogy a civil tűzoltóknál nem volt búvárfelszerelés.

“Minden úszni tudó ember, illetve, akinek lehetősége volt a vízbe ment és próbált segíteni., amiből látszik, hogy nagyon sok jó szándékú ember él közöttünk. A két civil búvár közül az egyik az én férjem volt, aki másfél éves és két hónapos kislányával játszott a szabadstrandon. Amikor meghallotta a segélykérést, azonnal a vízbe ment, abban a ruhában, amiben a strandra érkezett. Ennek csak azért van jelentősége, hogy a kiérkező szervek, akik állítólag azért vannak és működnek, hogy a segítségünkre legyenek, ha baj van, nem tudtak mentőfelszerelést biztosítani – így nem tudom, hogyan szerettek volna segíteni. Azt fontos megjegyeznem, hogy nem azért, mert annyira egyedi méretekkel rendelkezik a kedvesem, hanem azért, mert nem volt. Szomorú, hogy egy másik búvárnál komolyabb eszközök voltak fellelhetőek a kocsija csomagtartójában, mint a mi “életmentőinknél” – írta a nő.

Hirdetés

Az önkéntes tűzoltók erre reagálva leírták, hogy önerejükből, valamint vállalkozások támogatásaival tartják fenn magukat, így tudnak segítséget nyújtani. Hozzátették, hogy búvárfelszerelésre nagyon ritkán írnak ki pályázatot, vagy pedig egyáltalán nincs. Önerőből nehéz megvenni a felszerelést, de folyamatosan próbálkoznak.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220620-nem-uszott-jol-es-gorcsot-kaphatott-a-szigetcsepen-megfulladt-ferfi.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kocsis Máté: A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a békét és biztonságot képviseli Mezőtúron

Kocsis Máté a helyi közösségi házban rendezett lakossági fórum előtt újságíróknak arról beszélt: Szűcs Dániel …