2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Fokozódik a helyzet: újabb kórházak, új Covid-osztályok készültségben

A rendelet értelmében a könnyű és középsúlyos betegeket a városi kórházak látják el, a súlyos állapotúakat az elsődlegesen kijelölt ellátócentrumokba kell továbbküldeni. Ezek javarészt a megyei intézmények, illetve a fővárosban a négy centrumkórház, így a Dél-pesti (egykori Szent László – Szent István), az Észak-Közép-budai (egykori Szent János), a Szent Imre, illetve a Honvédkórház. A miniszter döntése alapján a fővárosi centrumok mellett az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet, a Bajcsy-Zsilinszky és a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház is részt vesz a legsúlyosabb fertőzöttek ellátásában. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében úgy fogalmaz: 

A járvány negyedik hullámának felszálló ágában vagyunk, a beoltatlanok különösen veszélyben vannak, a betegek számának növekedése miatt a miniszteri utasításnak megfelelően újabb kórházakat vonnak be a koronavírusos betegek ellátásába.

Hirdetés

A Covid-betegek ellátása alól ismét felmentést kapott a már korábban is mentesített, speciális betegellátást végző Országos Onkológiai Intézet, valamint az Országos Kardiológiai Intézet. A Népszava azt írja, hogy a miniszteri utasításra csak a centrumkórházaknak a legsúlyosabb esetek ellátásra 5567 ágyat kellett kijelölniük, és mintegy 835 intenzív ellátóhelyet biztosítaniuk. A súlyos állapotban lévő gyerekeket az egyetemi centrumok klinikái, illetve a Heim Pál Gyermekkórház, a miskolci megyei, valamint a győri Petz Aladár-kórház fogadja.

A kiskunhalasi mobil járványkórházat még nem nyitották újra.

Az elmúlt 24 órában 6268 új […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/04/fokozodik-a-helyzet-ujabb-korhazak-uj-covid-osztalyok-keszultsegben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ejtőernyős ugrással emlékeztek a nemrég tragikusan meghalt világbajnok ejtőernyősre – videó

Ahogy az Origo is beszámolt róla, 2022. április 26-án Gál Szabolcs főtörzsőrmester balesetet szenvedett egy …