2022. augusztus 12., péntekMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft

Fatüzelés az iskolákban: Szegeden kiszámolták, mennyibe fájna

Erre egyébként a Belügyminisztérium is presszionálja az alá tartozó intézményeket: levélben szólították fel az iskolákat arra, hogy mérlegeljék a kazánra való áttérés lehetőségét. Az eredmény: a szegedi iskoláknak minimum hat, de inkább tízezer tonna fára lenne szükségük a fűtéshez. Jelenleg nyolcezer forintba kerül egy mázsa fa, az ára azonban folyamatosan emelkedik – írja a Szeged.hu

Emellett a kazán és annak beépítési költsége is beletartozik a teljes árba, ezzel együtt pedig már nagyjából félmilliárd forintba kerülne egy Szeged méretű város iskoláinak a kazánra való átállás. Ebből a számból pedig még hiányoznak a bölcsődék, az óvodák, az állami intézmények és az önkormányzatok is. 

Egy épületgépész szerint emellett még a kazánok mérete is problémát okozhat az intézményeknek, ugyanis szükség van egy tárolóhelyre, ahol egyrészt a gépet, másrészt a felhasznált faanyagot is tárolják. A legnagyobb probléma mégis inkább az, hogy nincsenek ilyen nagy teljesítményű vegyestüzelésű kazánok raktáron, pedig ilyenekre lenne szükség ekkora területek kifűtéséhez.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/08/02/szeged-iskola-kazan-fatuzeles-tel-futes-energia-veszelyhelyzet-rezsicsokkentes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Váratlan fordulat az eltűnt inárcsi anyuka ügyében

Bozsik Mária reggel a szokásos módon elindult a buszmegálló felé, hogy elérje az 5:30-as buszt, …