2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Ezekre figyeljünk temetőlátogatás előtt a rendőrség szerint

Mindenszentek és halottak napja alkalmából a rendőrség figyelmeztető közleményt adott ki, melyben leszögezik: idén is megkülönböztetett figyelmet fordítanak a megemlékezés nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények megelőzésére.

Mint írják, a bűnelkövetők az emlékezés perceiben ellophatják a síroknál lévő, felügyelet nélkül hagyott táskákat, a lezáratlan kerékpárokat, a temető előtt parkoló autókban látható helyen hagyott tárgyakat, a tömegközlekedési eszközökön a külső zsebben hagyott mobiltelefonokat, pénztárcákat, valamint a nem megfelelő módon védett értékeket.

Ezzel kapcsolatban a rendőrség az állampolgároknak tíz olyan tanácsot is ajánlott, mely elengedhetetlen a zavartalan, bűn- és balesetmentes megemlékezés szempontjából:

Hirdetés

  1. Zárja be! Otthonát elhagyva körültekintően zárja be az ablakokat, ajtókat, kertes házak esetén a kerti kaput is, ezzel megakadályozva, hogy az utcáról illetéktelenek könnyen be tudjanak jutni az udvarra. Tegyen meg mindent az ingatlana biztonsága érdekében még akkor is, ha rövid időre látogat el otthonról, például a temetőbe.
  2. Rakja a belső zsebbe! A temetők környékén ebben az időszakban megnövekedett gyalogos- és gépjárműforgalomra, a tömegközlekedési eszközökön pedig zsúfoltságra lehet számítani. Fokozottan figyeljen értékeire, azokat tartsa táskája, kabátja belső zsebében. A táskáját mindig tartsa testközelben, szem előtt. Ékszereit ne viselje feltűnően.
  3. Ne vigyen magával felesleges […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/10/31/rendorseg-temeto-halottak-napja-figyelmeztetes-bunmegelozes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Mentők segítették egy szolgálatban lévő rendőr gyermekének születését

Egy szülés történetét osztotta meg közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. A bejegyzés szerint egyedül volt …