2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Erdő Péter: Pünkösdkor a Szentlélek megtanítja az embereket, hogy értsék Istent és egymást

A bíboros azt mondta, a pünkösdi történetben a visszájára fordul, megjavul, ami a bábeli torony építésekor elromlott. Akkor az emberek versenyre akartak kelni Istennel, az égig érő toronnyal megmutatva, hogy “mi is vagyunk akkorák”, mint ő. Az eredmény szörnyű kudarc lett, nemhogy Istent nem érték el, de végül már egymás nyelvét sem értették.

Pünkösdkor az emberek, akiknek más és más volt az anyanyelve, a Szentlélek erejével megértették egymást és az apostolok örömhírét.

– tette fel a kérdést.

Meglátása szerint ebbe belegondolni, beleérezni nem mindennapi élmény, ugyanakkor a felelősségünket is tudatosítja. “Úgy tűnik, hogy minket Isten nagyon szeret, de meg is próbál a történelem során” – fogalmazott Erdő Péter.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220605-erdo-peter-punkosdkor-a-szentlelek-megtanitja-az-embereket-hogy-ertsek-istent-es-egymast.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szentkirályi Alexandra: A béke az egyetlen megoldás – videó

Adrianna és Timur az orosz-ukrán háború elől menekülve anyukáikkal érkeztek Magyarországra. Nehéz – egy olyan …