2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 404,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 404,00 Ft | CHF: 416,00 Ft

Erdő Péter: Isten Magyarországon keresztül akarja megerősíteni a világot

Erdő Péter bíboros pünkösdvasárnapi beszédében rámutatott: a pünkösdi történetben a visszájára fordul, megjavul, ami a bábeli torony építésekor elromlott. Akkor az emberek versenyre akartak kelni Istennel, az égig érő toronnyal megmutatva, hogy „mi is vagyunk akkorák”, mint ő. Az eredmény szörnyű kudarc lett, nemhogy Istent nem érték el, de végül már egymás nyelvét sem értették.

Pünkösdkor az emberek, akiknek más és más volt az anyanyelve, a Szentlélek erejével megértették egymást és az apostolok örömhírét. Az ünnepnek ez az üzenete ma is fontos, és az is marad az emberiséget új és új kihívások elé állító történelem végéig.

Istennek terve van velünk

Szerinte az ember folyton kudarcot vall a történelemben, és éppen emberségből vizsgázik elégtelenre. Isten azonban újra és újra fölemel minket, mert azt akarja, hogy kirajzolódjon az emberiség arcán az ő képmása a teremtés szándéka szerint. Ez pedig egy örök küzdelem a történelemben, amely azonban nem egymás, hanem láthatatlan erők ellen folyik, és ebben a szellemi küzdelemben a jó legfőbb képviselője maga a Szentlélek.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/06/05/erdo-peter-biboros-punkosd-punkosdvasarnap-beszed-kossuth-radio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó Péter: Magyarország támogatja Bosznia-Hercegovina integrációját

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető Christian Schmidtet, a nemzetközi közösség bosznia-hercegovinai főképviselőjét fogadta Budapesten.   …