2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 383,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 371,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 383,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 371,00 Ft

Enfarkába harapott a kígyó, Elon Muskot robotok szorongatják

Elon Musk ideiglenesen jegelte a Twitter felvásárlását, mondván, több információra van szüksége a platformon keringő kamuprofilok tényleges volumenéről. Erre a fejleményre senki sem számított, ugyanakkor több oka is lehet.

Mindenekelőtt leszögezendő, hogy a szóban forgó tranzakcióval kapcsolatos szappanopera jóval több, mint egy kőgazdag ember pénzköltési hóbortjának krónikája. Az egész jóval túlmutat önmagán, hiszen a világhírű befektető kezdettől fogva a közösségi kommunikáció minőségileg új fejezetét ígéri.

Egy olyan virtuális világot, ahol még egy techmogul sem moderálgathat és tiltogathat önkényesen tartalmakat és felhasználókat, ellenben vállalja, hogy kiszűri a zavarkeltő kamuprofilokat és az automatizált robotokat az agorából, valamint nyilvánossá teszi azon elveket, amelyek alapján rangsorolja az egyes bejegyzéseket. Az átlátható és fair viszonyok markáns vállalása irányította a globális médiafigyelmet Elon Muskra az elmúlt napokban.

Elon Musk 2022. április 14-én

Hirdetés

Elon Musk 2022. április 14-én

Fotó: Ryan Lash / TED Conferences LLC / AFP

Aztán jött a hidegzuhany, pénteki hír, hogy Elon Musk átmenetileg „felfüggesztette” a Twitter megvásárlásának folyamatát. Indoklása szerint azért, mert kételyek merültek fel benne azzal kapcsolatosan, hogy a robotizált kamufelhasználók aránya valóban legfeljebb öt százalék volna. Készséggel elhiszi, ha tényleg így van, de a jelenleginél meggyőzőbb levezetést kér a cégtől.

Mi történhetett?

Az első megfejtés szerint Elon Musk rájött, hogy a szólásszabadság kibermekkája típusú terve kudarcra van ítélve a közelgő európai és tengerentúli állami szabályozások miatt, a megtévesztő identitású profilok nagyüzemi törlése pedig (bár az alapötlet nemes) a gyakorlatban felettébb délibábos gondolat. Tehát kapkodott, feleszmélt, most pedig […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/agitpop/2022/05/14/elon-musk-twitter-kihatral-felvasarlas-felfuggeszt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Gyurcsány pártja ma is cirkuszolni megy a parlamentbe

Kálmán Olga a DK közleményében közölte, hogy a képviselőik távol fognak maradni a mai üléstől, …