2020. május 28., csütörtökMa Hella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2020.05.28. Hella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Elhanyagolják polgármesteri feladataikat az ellenzéki politikusok

Elhanyagolják polgármesteri feladataikat az ellenzéki politikusok

Ahelyett, hogy polgármesteri teendőiket látná el jól, országos ambícióikkal van elfoglalva Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter. Karácsony főpolgármesteri ambíciói miatt gazdátlanná váló Zugló lassan lemarad a többi fővárosi kerülete mögött, Hódmezővásárhely pedig elhanyagoltabb, mint valaha – számolt be szombati cikkében a Magyar Nemzet.

Egy településnek a kárára válik, ha a polgármester, mint Karácsony Gergely, a nagypolitikát helyezi előtérbe a helyi ügyek helyett – fejtette ki a Magyar Nemzetnek Rozgonyi Zoltán, Zugló alpolgármestere.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje az aHang vitáján Budapesten, az Átrium Színházban 2019. június 19-énForrás: MTI/Balogh Zoltán

A Fidesz zuglói polgármester-jelöltje szerint nem véletlen, hogy sem Tóth József, a XIII. kerület, sem Gajda Péter, a XIX. kerület szocialista polgármestere nem jár tüntetésekre, nem akarnak belefolyni az országos csatározásokba.

Amíg Karácsony tavaly miniszterelnök-jelölti, most pedig főpolgármester-jelölti ambícióit éli ki, ahelyett hogy a XIV. kerület ügyeit vinné, addig az összes többi ellenzéki vezetésű kerület szépen fejlődik, maga mögé utasítva Zuglót.

– fejtette ki Rozgonyi Zoltán.

Márki-Zay Péter sem a hódmezővásárhelyi ügyeken dolgozik 

A cikk szerint hasonló a helyzet Hódmezővásárhelyen is, ahol a Márki-Zay Péter polgármester elsősorban az országos politikai ambícióival, az ellenzéki összefogással valamint gittegyletével van elfoglalva.

Márki-Zaynak semmilyen komoly városfejlesztési elképzelése nincs, maga mondja el más városban tartott nyilvános szereplésein, hogy vannak a polgármesterségnél komolyabb ambíciói is.

A városvezetői tevékenysége valójában kimerül abban, hogy az általa vagy a támogatói köre által létrehozott civil szervezetekkel szemétszedési és fűnyírási akciókat szervez.

– mondta el a lapnak a város politikai életét jól ismerő Göbl Vilmos.

Közös ellenzéki 2019 március 15 összellenzéki Márki-Zay PéterFotó: Polyák Attila – Origo

Szerinte a Modern városok program részeként kötött megállapodásból lényegében semmilyen fejlesztés nem valósult meg, minden beruházás áll, és folyamatban lévő tárgyalások is zátonyra futottak.

Emellett azt sem lehet tudni, a jelöltek közül mennyi a Mindenki Magyarországa Mozgalom sajátja, hiszen ahogy azt az Origo is korábban megírta, többen anélkül kerültek fel a szervezet listájára, hogy egyeztettek volna velük.

A mozgalom egyik tagja arról beszélt a portálnak: bár a megalakulásukkor úgy tűnt, szükség van a pártok összehozására, a tavaly decemberben a pártok között a nyerhető helyekért indult osztozkodás bizonyos szempontból feleslegessé tette a MMM-et. A mozgalomnak a legtöbb helyen nincsenek saját jelöltjei, csak nevüket adják az ellenzéki megállapodáshoz.

Kaltenbach Jenő elnökségi tag arról beszélt: az MMM demokratikus működését illetően komoly kétségek merültek fel.

Ahogy azt az Origo is megírta, múlt héten két alapító, Hadházy Ákos és Ábrahám Júlia távozott az elnökségből, mert kifogásolták azt, hogy a tényleges döntéseket egy szűk kör, Márki-Zay, Lukácsi Katalin és Kész Zoltán hozza.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20190713-markizay-peter-es-karacsony-gergely-polgarmestersegukkel-nem-sokat-foglalkoznak.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Jakab Péter a távozó jobbikosokról: Soha nem az a fontos, hogy kik mennek, hanem, hogy kik maradnak

Jakab Péter a távozó jobbikosokról: Soha nem az a fontos, hogy kik mennek, hanem, hogy kik maradnak

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Ahogy …