2020. június 4., csütörtökMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Egyedül a szakiskolások térhetnek vissza a tantermekbe júniusba

Egyedül a szakiskolások térhetnek vissza a tantermekbe júniusba

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormányfő által jegyzett rendelet, amely szabályozza, hogyan néz ki az oktatás júniusban.

  • Lényegében marad a digitális oktatás mindenütt a tanév utolsó két hetére is.
  • Kivételt ez alól a szakiskolák jelentenek, ahol az intézmények saját hatáskörben dönthetnek arról, hogy visszatérnek a tantermekbe vagy fenntartják a távoktatást.

Korrepetálás, felügyelet azért lehet

„Az iskolák 2020. június 2. és június 15 között – a (4) bekezdésben meghatározott kivétellel – továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarend szerint működnek azzal, hogy  a tantermen kívüli, digitális munkarend tapasztalatai alapján egyéni vagy kiscsoportos foglalkozás szervezhető, a tanulók felzárkóztatása céljából” – áll a rendeletben. Ennek alapján tehát korrepetálásra van elvi lehetőség az iskola falain belül.

  • 2020. június 2. és június 26. között azonban az általános és középiskolák megszervezik a felügyeletet is, ahol napközi, szakkor, sportfoglalkozás, egyéni vagy csoportos felzárkóztatás, fejlesztő, és tehetségfejlesztő foglalkozás biztosítható.
  • Aki ezzel a felügyelettel élne, de más településen lakik, mint ahol az iskolája van, igényt tarthat erre a saját településén lévő tanintézményben is.
  • Ekkor az étkeztetés a tanév alatt szokásos feltételekkel biztosítandó. Azok, akik csak az étkeztetést veszik igénybe, de a felügyeletet nem, a szünidei feltételekkel élhetnek a lehetőséggel.

Szakképző iskolák maguk döntenek

A rendelet szerint a szakképzést folytató iskolák június 2-tól a veszélyhelyzet előtti nappali vagy esti munkarendben folytathatják a tanítást. Ez sem kötelező azonban: az intézmény vezetője saját hatáskörben dönthet arról, hogy a tanulók visszatérhetnek a tantermekbe vagy marad a digitális munkarend.


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/05/22/egyedul_a_szakiskolasok_terhetnek_vissza_a_tantermekbe_juniusba/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kocsis Máté: Nem csak az ellenzék, a kormánypárt sem szólal fel a trianoni emlékülésen

Kocsis Máté: Nem csak az ellenzék, a kormánypárt sem szólal fel a trianoni emlékülésen

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Nem …