2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Egy hajszálon múlt a vonatbaleset Győrnél

A vádirat szerint egy fiatal mozdonyvezető 2021 augusztusában egy 40 vagonból álló, 583 méter hosszú tehervonattal közlekedett Budapest felől Hegyeshalom felé. Győr állomáson a II. számú vágányon haladt 90 km/órás sebességgel, amikor a kijárati jelzőn sárga jelzést kapott, ami azt jelentette, hogy a következő jelző vörös jelzést fog adni és neki előtte meg kell állnia.

Erre azért volt szükség, hogy a tehervonat elengedje az állomásról Hegyeshalom irányába akkor induló személyvonatot, melyen körülbelül 36 utas utazott.

A személyvonat a tehervonattól 149 méterre állt meg.

Az eset során ugyan senki sem sérült meg, de a vonatközlekedés teljes helyreállítása öt órát vett igénybe, melynek során több vonat nem tudott elindulni, több pedig késett.

Hirdetés

A mozdonyvezető ellen az ügyészség a vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje.

Az ügyben a Győri Rendőrkapitányság munkatársai nyomoztak. Ítéletet pedig első fokon várhatóan a Győri Járásbíróságon hoznak majd a fiatal mozdonyvezetővel kapcsolatban. 

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220607-majdnem-osszeutkozott-ket-vonat-gyornel-egy-fiatal-mozdonyvezeto-figyelmetlensege-miatt.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szentkirályi Alexandra: A béke az egyetlen megoldás – videó

Adrianna és Timur az orosz-ukrán háború elől menekülve anyukáikkal érkeztek Magyarországra. Nehéz – egy olyan …