2022. augusztus 10., szerdaMa Emőd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Emőd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

Egy hajszálon múlt a temetkezési szolgáltatás összeomlása

Bár november 1-jétől életbe lép a kötelező maszkviselés, az csak a tömegközlekedési eszközökre vonatkozik, szabadtéren, így például a temetőkben továbbra sincs ilyen előírás. A temetkezési vállalkozások ennek ellenére azt kérik, hogy a sírokhoz kilátogatók legyenek elővigyázatosak.

Ez korábban sem jelentett problémát, az elmúlt másfél évben azt tapasztaltuk, hogy ha kegyeleti tevékenységről van szó, az állampolgárok nagyon fegyelmezettek. Most nincs kötelező maszkviselés, de örülünk, ha valaki felveszi, az óvatosság ugyanis indokolt

– mondta lapunknak Puskás Béla. Az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület (OTEI) elnöke emlékeztetett: korábban maximum ötven fő vehetett részt a temetéseken, ez volt talán az egyetlen korlátozás, amely gondot jelentett.

„Ezt az intézkedést nem igazán lehetett betartatni, ugyanis senkit nincs jogunk kiküldeni a temetőből. Ehelyett arra kértük az elhunytak hozzátartozóit, hogy elszórva, egymástól nagy távolságban helyezkedjenek el. A szertartásokat kihangosítottuk, így a megemlékezésnek mindenki részese lehetett” – mondta Puskás Béla, aki szerint október óta érezhető némi emelkedés a temetések számában. Úgy véli, a járvány mellett az alacsonyabb hőmérséklettel járó egyéb megbetegedések is szerepet játszhatnak ebben, de a mostani terhelés még nagyon messze van attól, amit tavasszal tapasztaltak.

Hirdetés

Az elmúlt másfél év ugyanis a temetkezési vállalkozások számára sem volt könnyű, mutatjuk a legfőbb állomásokat.

  • 2020 márciusában a temetkezési szakembereket is meglepetésként érte a járvány. Ahogy országszerte, úgy a temetőkben is bevezették a korlátozásokat, a kollégák beszerezték a megfelelő védőruhákat. Ugyanakkor talán épp a fegyelmezettségnek köszönhetően a temetések száma az első hullám idején még nem ugrott meg.
  • 2020 nyarára a járvány visszahúzódott, ezzel a temetések száma visszaállt a 2019-es szintre.
  • 2020 őszétől ismét emelkedni kezdett az elhunytak száma. A fokozott terhelés egészen tavaszig tartott, ebben az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/01/temetes-halottak-napja-temeto-jarvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Emberölés miatt nyomoznak az anya ellen, akinek kétéves kislánya belefulladt a Balatonban

Egy két és fél éves cseh kislány egy matracról lecsúszott a vízbe és elmerült szombat …