2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Egerszegi Krisztina: A férfisport az férfisport, a női sport pedig a nőké, a transzneműek induljanak külön kategóriában

Arra a kérdésre, hogyan lett a FINA-vb nagykövete, ezt mondja “… többedmagammal szerepelek az óriásplakáton, Darnyi is vállalta a dolgot. Ez megkönnyítette a döntést, hiszen a példaképem volt. Most úgy tűnik, nagyszerű sportvilágesemény lesz az idei. Nem szeretek előre megfogalmazni semmilyen elvárást, mert emlékszem, én is mennyire utáltam, amikor ilyenekkel jöttek, úgyhogy azt kívánom a magyar versenyzőknek, hogy a legjobbat hozzák ki magukból.

Az interjút készítő Csisztu Zsuzsa – aki tornászként vett részt az 1988-as szöuli olimpián, ahol Egerszegi Krisztina első aranyérmét nyerte – felidézi a pillanatot, amikor a két hatalmas NDK-s versenyző, Zimmermann és Sirch között a dobogó legmagasabb fokán állt. Egerszegi a dobogó tetején volt akkora, mint – a ma már tudjuk – szteroidokkal teledoppingolt NDK-sok.

A teljes interjú itt olvasható.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220615-egerszegi-krisztina-uszo-vb-mandiner-interju.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szentkirályi Alexandra: A béke az egyetlen megoldás – videó

Adrianna és Timur az orosz-ukrán háború elől menekülve anyukáikkal érkeztek Magyarországra. Nehéz – egy olyan …