2020. június 2., keddMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Dühös vagyok, hogy börtönben kellett felnőniük a gyerekeimnek

Dühös vagyok, hogy börtönben kellett felnőniük a gyerekeimnek

A gyerekek meg vannak rémülve, mert nem találkoztak még ennyi emberrel. A kisebbik sírt, amikor meglátott egy autót, amibe aztán bele is kellett ülnie. Soha nem utazott még autóban.

A fentiek nem a gyerekeit egy dzsungelben nevelő apa szavai, miután hős felfedezők kimentették őket a kegyetlen vadonból. A fentiek egy gyerekeit a tranzitzónában nevelő apa szavai, miután az Európai Bíróság kimentette őket a fogságból. 

  • Milyennek írta le a tranzitzónát az iraki apa, aki hónapokig rekedt ott a családjával?
  • Hogy reagáltak a gyerekek, miután kijöhettek a tranzitzónából?
  • Mihez akar kezdeni ezután az iraki család?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák.Támogass te is!


Az Európai Unió Bírósága a múlt héten mondta ki, hogy jogellenesen tartják fogva a menedékkérőket a határon – hiszen Magyarországra nem léphetnek be, Szerbiába pedig azért nem tudnak menni, mert akkor automatikusan  elveszítenék azt a lehetőséget, hogy Magyarországon menedékkérelmet adjanak be. A magyar kormány a bírósági döntés után döntött úgy, hogy felszámolja a tranzitzónákat. 

Karzannal, feleségével és négy gyerekével a szabadulás első napján találkoztunk Vámosszabadi nyílt táborban, ahol két év várakozás után, a szemünk láttára tették meg első szabad lépéseiket magyar földön. A szabadulás úgy nézett ki, hogy a család elindult a vaskerítés felé, ahol vártuk őket, de eléjük állt a biztonsági őr, azt kiabálva, hogy plasztik, plasztik, és intett, hogy forduljanak csak vissza.

A család engedelmesen visszakullogott.

Angolul a család után kiáltottam, hogy a „plasztik!” felszólítás azt jelentette, mutassák fel az igazolványaikat. A férfi hat igazolvánnyal tért vissza, de az őr hessegető mozdulatok kíséretében ismét csak plasztikozni kezdett. Újabb kör: kérdezem, most miért nem engedi ki őket. Mert nem a tábori belépőkártyájukat hozták, hanem az igazolványaikat. Ha nem fordítom le a fentieket angolra, a család búsan megrekedt volna a kerítésen belül, gondolván, hogy valamit félreértettek, és ebben a táborban ugyanúgy lakat alatt tartják őket, mint a tranzitzónában.

Fehér pokol

Milyen volt a tranzitzóna? – kérdeztem végül a kapun kívül. A szerb határon létrehozott két tábor olyan zárt volt, hogy oda újságíró 2015 óta csak egyetlen egyszer, egy vezetett túrán tehette be a lábát. Igaz, ekkor viszont menekülteket nem lehetett látni, az üres táboron terelték végig a médiát. De nem csak a sajtó elől rejtették el, hogyan tartanak fogva olyan embereket, akik egyszerűen csak védelmet kértek a magyar államtól.

Menekültügyi civil szervezeteket, segélyszervezeteket sem engedtek be a területre. Csak szivárgó üzenetekből, és <a href="//index.hu/belfold/2019/07/18/magyar_helsinki_bizottsag_eheztetett_menedekkero_tranzitzona/" id="hyperlink_dbc535b816e60f4863c6c81d03fcf01f" target="_blank" title="Már tizenötször figyelmeztették a magyar kormányt a menedékkérők éheztetése miatt" data-recommendation="jobb_hasab" data-recommendation-preview="{"og:title":"Már tizenötször figyelmeztették a magyar kormányt a menedékkéru0151k éheztetése miatt","og:description":"A Helsinki Bizottság újra Strasbourghoz fordult az étel megvonása miatt, és ismét nekik adtak igazat.","og:image":"//kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2868/28680/286804/28680489_2199575_9a50f283074d9deafec3ff744c48b3f1_wm.jpg"}" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/05/23/tranzitzona_europai_birosag_bezaras_vamosszabadi_irak_csalad_interju/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Egészségügyi dolgozók zenéltek, hogy megköszönjék a lakosságnak a biztatást

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/06/01/egeszsegugyi_dolgozok_zeneltek_hogy_megkoszonjek_a_lakossagnak_a_biztatast/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …