2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Döntött a globális minimumadóról a Parlament, nem engedik, hogy kétszeresére nőjenek a vállalkozások adóterhei

Meggondolatlan és elhamarkodott döntés lenne a globális minimumadó elfogadása, jelentette ki kedden parlamenti felszólalásában Bánki Erik fidedszes képviselő, a gazdasági bizottság elnöke. A bizottságban fideszes képviselők hétfőn nyújtották be határozati javaslatukat a globális minimumadó bevezetésére vonatkozó európai uniós irányelv elutasításáról.

Az előterjesztést az orosz-ukrán háború okozta új világgazdasági helyzetre, különös tekintettel a háborús inflációra és a háborús gazdasági válságra hivatkozva nyújtották be a képviselők, és azt

a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal világossá tette, hogy megduplázná a vállalkozásokat terhelő adókat.

Az általuk támogatott, 15 százalékos globális minimumadó ugyanis lényegben ezt jelentené Magyarországon. Ez még békeidőben is komoly terhet jelentene a vállalkozásoknak, nemhogy egy háborús gazdasági válság idején – áll a közleményben.

Hirdetés

Hozzáteszik, a jelenlegi helyzetben gazdasági növekedésre, adócsökkentésre, beruházásösztönzésre van szükség, mert csak így tudjuk megvédeni a munkahelyeket.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220621-dontott-a-parlament-a-globalis-minimumadorol.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szentkirályi Alexandra: A béke az egyetlen megoldás – videó

Adrianna és Timur az orosz-ukrán háború elől menekülve anyukáikkal érkeztek Magyarországra. Nehéz – egy olyan …