2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Csatát nyertek a civilek Zamárdiban, vétó a gigaberuházásnak

A szerda délután 3 órakor kezdődő zamárdi képviselő-testületi ülés első számú napirendi pontjának előterjesztője Csákovics Gyula polgármester és Ripszám János főépítész volt. Ez a pont szólt arról a nagy vihart kavart tervezetről, amely szerint a beruházók a Balaton déli partján, Zamárdi és Szántód között, közvetlenül a Berettyó-láp szomszédságában nagyvárosi lakóövezetté készültek átminősíttetni egy területet, és a kiszemelt telkeken többek közt nyolc hétemeletes lakóházat, két négyemeletes épületet, valamint további társasházakat és egy négycsillagos szállodát terveztek építeni, mégpedig egy jelenlegi üdülőterületen, éppen a Tihanyi-félszigettel szemben.

Egyelőre minden marad a régiben

Az Indexnek nyilatkozó Fézler Zsolt építészmérnök, a Zamárdi Civil Összefogás építész szakértője korábban nyílt levélben tudakolta Csákovics Gyula polgármestertől, hogy a képviselő-testület hajlandó-e a széles körű tiltakozás nyomására visszavonni az érintett területek átminősítéséről és a projekt kiemeltté tételéről hozott határozatait.

Most Fézler Zsolt arról tájékoztatta lapunkat, hogy a visszakozás megtörtént, a testület elvetette az átminősítésre tett korábbi javaslatot, és úgy döntött, az ügyet a lakosság és a szakértők szélesebb körű bevonásával kell megvitatni. Ezen túlmenően a civilek azt is elérték, hogy képviselőiket meghívják majd a főépítésszel folytatandó egyeztetésre, amikor arról tárgyalnak, hogy az érintett terület átminősítése milyen feltételekkel történhet meg.

Mindez azt jelenti, hogy a beruházásra kiszemelt terület megmarad a jelenlegi szabadidőközpont-övezeti besorolásban, illetve a testület visszavonta a kiemelt beruházásra vonatkozó, még 2019-ben meghozott határozatát is.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/03/balaton-zamardi-civil-tiltakozas-ingatlanberuhazas-atminosites/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Negyven hektár tarló égett le Berettyóújfalunál

Bányay Judit elmondta: előbb húsz hektáron égett az altalaj, de a szeles időben gyorsan terjedt …