2022. augusztus 12., péntekMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft

Botrány Budapesten: több kutya elpusztult egy életveszélyes kutyafuttató miatt

A Metropol elsőként foglakozott a budavári kutyafuttató problémájával. Sok kutya esik le a magas helyről, annak ellenére, hogy kutyafuttatónak éppen az a lényege, hogy teljes biztonságban legyenek a kutyák.A futtató alatt 10 méter mélyen található betonparkolóba már több tucat kutya zuhant le és pusztult el. 

A legfrissebb szerencsétlenség július 28-án este történt, akkor is belehalt a zuhanásba egy kutya. A lap felkereste dr. Sándor Péternét a Budavári Önkormányzat képviselőjét, aki szerinta kutyákra és a gyerekekre is veszélyt jelent a meredek várfal.

A Facebook poszt alatt a hozzászólók többsége nem érti, hogy miért nem történik semmi a kutyák biztonsága érdekében.

Még hány kutyának kell “meghalnia” hogy valami történjen? Igaz erre mondják azt ezek “csak” kutyák. Igen nekik a gazdáiknak családtagok” – írta Andrásné.

Hirdetés

„Mérnökként ránézve erre a falra kapásból azt mondanám, hogy semmiféle balesetvédelmi szabványnak nem felel meg. A korlátokra és mellvédfalakra nem véletlenül igen szigorú előírások vonatkoznak. Egy szabályos korlát, mellvéd minimum 95 cm magas. Az, hogy ez fal csak 70 cm körül van, ráadásul kifelé lejt a teteje, szabálytalan és rendkívül balesetveszélyes” – számolt be Melinda.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220802-tobb-kutya-elpusztult-a-eletveszelyes-kutyafuttato-miatt.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Váratlan fordulat az eltűnt inárcsi anyuka ügyében

Bozsik Mária reggel a szokásos módon elindult a buszmegálló felé, hogy elérje az 5:30-as buszt, …