2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Bolygónk bajairól beszélnek majd Budapesten, a fővédnök Áder János

Magyarország vállalta és törvényben rögzítette, hogy az ország 2050-re klímasemleges lesz, vagyis csak annyi szén-dioxidot fog kibocsátani, mint amennyit a természetes elnyelők – például az erdők, a gyepek, a talaj – közömbösíteni tudnak. Ez egy jelentős átalakítása a magyar energiarendszernek, nyilatkozta a köztársasági elnök a Magyar Nemzetnek.

Áder János hangsúlyozta: ennek érdekében két új blokk is épül Pakson. A Mátrai Erőműnél a szénalapú áramtermelést befejezik, azt részben földgáz, részben nap, részben pedig hulladékégetésből származó energiatermeléssel pótolják.

Hozzáfűzte: a tervek szerint bővül a naperőművi kapacitás, az utóbbi öt esztendőben ezt megduplázták. Az államfő jelezte azt is: 2030-tól csak olyan buszok állhatnak forgalomba, amelyek elektromos meghajtásúak.

A főváros és a megyei jogú városok is csatlakoztak az Under 2 mozgalomhoz, vállalva, hogy 2050-re nyolcvan százalékkal fogják csökkenteni a […]

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/04/ader-janos-klimasemleges-planet-budapest-2021/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Negyven hektár tarló égett le Berettyóújfalunál

Bányay Judit elmondta: előbb húsz hektáron égett az altalaj, de a szeles időben gyorsan terjedt …