2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Bírósághoz fordul Szabó Tímea a rekordbüntetése miatt

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul a miatt a bírság miatt, amelyet Kövér László házelnök szabott ki rá. Az összeget a fizetéséből vonják le, öt hónapig csupán a 167 ezer forintos minimálbért kapja.

A strasbourgi bíróság 2014-ben már kimondta, hogy a magyar állam az emberi jogok európai egyezményének a véleménynyilvánítás szabadságáról rendelkező pontját sérti meg, amikor ellenzéki képviselőket bírságol a házelnök.

Összesen hét magyar képviselő fordult ilyen ügyben a bírósághoz. A bírság összegét vissza kellett utalni, és egy nagyjából háromezer eurós (egymillió forint) nem vagyoni kártérítés, valamint egy körülbelül ezer eurós (360 ezer forint) eljárási költség is megilleti a megbüntetett képviselőt.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/03/szabo-timea-parlament-buntetes-kover-laszlo-strasbourgi-emberi-jogi-birosag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Demeter Szilárd: A nyugati civilizáció végveszélybe került – videó

Demeter Szilárd a műsorban elmondta, hogy szerinte a nemzeti oldal a szólás- és véleményszabadság utolsó …