2022. augusztus 10., szerdaMa Emőd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Emőd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

Bige László és a Nitrogénművek szerint megalapozatlanok a vádak

„Az elmúlt napokban Bige Lászlót, a Nitrogénművek Zrt. elnökét a korábbiakhoz képest is sokkal súlyosabb támadások érték a kormánypárthoz köthető sajtó részéről: Bige Lászlót büntetlen előélete ellenére egész egyszerűen »bűnözőnek« titulálják. Ezek a támadások Bige László személyiségi jogait és becsületét súlyosan sértő valótlan kijelentéseken alapulnak. A TV2 kereskedelmi csatorna »Tényeknek« nevezett műsora és annak hivatkozott tartalmát szolgai módon átvevő nyomtatott sajtó eljárása elfogadhatatlan” – olvasható az egyébként aláírás nélküli közleményben. Csak a dátum és a hely van megnevezve: Pétfürdő. Itt található az ammónia- és műtrágyatermelő kapacitásokkal rendelkező nitrogénműtrágya-gyártó cég.

A közleményben azt írták, Bige László a jogállami intézmények függetlenségében bízva a rendelkezésére álló valamennyi jogi eszközzel fel fog lépni a személyiségi jogait és a becsületét sértőkkel szemben, és élni fog a sajtó-helyreigazítás, szükség esetén a sajtóper eszközével, valamint az okozott súlyos sérelmekre tekintettel sérelemdíjigényt fog érvényesíteni.

A Gazdasági Versenyhivatal (Gvh) a közelmúltban tette közzé a Nitrogénművek Zrt.-t és a cégcsoportba tartozó egyéb négy társaságot elmarasztaló és egyetemlegesen 11 056 317 000 forint pénzbírsággal sújtó alaptalan határozatát, amellyel szemben a cégek a rendelkezésre álló bírósági jogorvoslati lehetőséggel élnek. A Nitrogénművek Zrt. vezetőségének meggyőződése, hogy a cégcsoport nem járt el törvénysértően, a határozat jogszabályba ütközik, és a bíróság azt meg fogja semmisíteni

– áll a közleményben.

Hirdetés

Reagáltak a legutóbbi Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentésére is. A miniszter akkor arról beszélt, hogy a kormány a jogszabályokat hozta meg, amelyek, úgy tűnik, jók, mert az a cselekmény, amelyet a Gvh büntetett, a műtrágyapiacon drámai áremelkedést hozott.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/03/bige-laszlo-es-a-nitrogenmuvek-szerint-megalapozatlanok-a-vadak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Emberölés miatt nyomoznak az anya ellen, akinek kétéves kislánya belefulladt a Balatonban

Egy két és fél éves cseh kislány egy matracról lecsúszott a vízbe és elmerült szombat …