2019. december 14., szombatMa Szilárda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
2019.12.14. Szilárda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Bécsben, Berlinben tanítják a rollereseket, Budapesten büntetik

Hirdetés

Bécsben, Berlinben tanítják a rollereseket, Budapesten büntetik

Az egyre több közösségi e-roller egyaránt jelent új lehetőségeket és új kihívásokat a városok számára. Ezért az Osztrák Városok Szövetsége és az AustriaTech útmutatót dolgozott ki nekik, hogy mi mindenre kell ügyelniük a szolgáltatás engedélyezésekor, illetve milyen lehetőségeik vannak a szabályozásra. A jogi és működési keretfeltételek ismerete mellett ugyanis annak biztosítása is fontos, hogy a felhasználók megfelelő módon vegyék igénybe ezt a mobilitási formát, írja hírlevelében Bécs Külképviseleti Irodája.

Bécs: kijelölt hely a kerékpársáv

Mivel Bécsben a szolgáltatás megjelenésekor a felhasználók még nem tudták, hogy pontosan hol és hogyan használhatják azt, illetve még nem voltak kidolgozva ennek jogi keretfeltételei, a városi közlekedésben hirtelen megjelent a közlekedők egy új kategóriája, akiknek saját szabályokra volt szükségük. 

Ezek megalkotásakor az Osztrák Városok Szövetsége a biztonságot tartotta a legfőbb szempontnak, így sikerült elérnie, hogy az elektromos rollereket a közlekedésben a kerékpárokkal tekintsék egyenértékűnek, amit az osztrák KRESZ 2019 júniusi módosítása is rögzít. Ez azt jelenti, hogy elektromos rollerrel csak a bicikliúton, kerékpársávban vagy az úttesten lehet közlekedni, a járdán nem. 

Hirdetés

A városoknak kidolgozott útmutató arra is tartalmaz javaslatokat, hogy milyen eszközökkel lehet lerövidíteni a felhasználók tanulási folyamatát. Ezen kívül keretszerződés-minták, városok és szolgáltatók közötti akkreditációs megállapodások, megoldási javaslatok könnyítik meg a városok dolgát. 

Kidolgozói szerint az útmutató egyszerre járul hozzá ahhoz, hogy a mobilitási újítások elterjedjenek, illetve a városok elérjék közlekedésfejlesztési céljaikat. Arra számítanak, hogy a közeljövőben a városok közlekedési vállalatai és a közösségi e-roller szolgáltatók között szorosabb együttműködés jön létre. 

Berlin: szabályozás, szórólapok

Berlini olvasónk a napokban írta: 

Teljesen véletlenül megjelent egy darab papír a munkahelyem konyhájában, amiben a berlini rendőrség leírja, hogy hogyan szabad, illetve nem szabad e-rollerezni a városban.  

A berlini brosúra első oldala

A berlini brosúra első […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/09/17/becsben_berlinben_tanitjak_a_rollereseket_budapesten_buntetik/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fidesz: Lackner Csaba távozzon a közéletből!

A Fidesz közleményt adott ki arról, hogy a baloldal hiába próbálja menteni a botránya miatt …