2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Az orvosi kamara elnöke: minden zárt térben maszkot kellene viselni

Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány három új járványügyi intézkedést hozott az emelkedő fertőzöttségi adatok miatt.

  • Egyrészt a munkáltatók jogot kapnak arra, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a védőoltást az alkalmazottak számára.
  • Másrészt a közösségi közlekedési eszközökön holnaptól kötelező a maszkviselés.
  • Harmadrészt az egészségügyi intézményekben látogatási tilalmat vezetnek be. A szociális intézményekben az intézményvezetők dönthetnek erről.

A bejelentésekkel kapcsolatban több szakember is kritikát fogalmazott meg, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke, Kincses Gyula egy az Mfornak adott interjúban például arról beszélt, hogy a lehető legtöbb intézkedés együttes védelme vezethet csak eredményre. Kiemelte, hogy az átoltottság valóban fontos, ezért is támogatják a munkáltatók bevonását. Ugyanakkor szerinte ismét kedvezményeket kellene kapcsolni a védettségi igazolványhoz, vagyis csak azok mehetnének moziba, színházba és tömegrendezvényre, akik be vannak oltva. Emellett a maszkviselést minden zárt térben fontosnak tartaná, nem csak a tömegközlekedési eszközökön.

Amellett, hogy Kincses Gyula nem tartja elégségesnek a bejelentett intézkedéseket, úgy érzi, hogy a kormány későn is kapott észbe.

Jobb lett volna korábban. A világ összes kormányára jellemző, hogy a közhangulatot figyelve kivárnak, és akkor lépnek, amikor már akkora a baj, hogy a közvélemény is elvárja az intézkedést. Akkor viszont már rendszerint késő

Hirdetés

– mondta a MOK elnöke.

A javasolt intézkedések töredékéről döntött a kormány

Nem sokkal az <a href="//index.hu/belfold/2021/10/29/a-munkahelyi-fonok-rendelheti-el-a-vedooltast/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/10/31/kincses-gyula-mok-jarvany-intezkedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ejtőernyős ugrással emlékeztek a nemrég tragikusan meghalt világbajnok ejtőernyősre – videó

Ahogy az Origo is beszámolt róla, 2022. április 26-án Gál Szabolcs főtörzsőrmester balesetet szenvedett egy …