2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft

Az éj leple alatt érkezett meg a 007-es

Két jó hírről is beszámolt közösségi oldalán Lázár János, a tram-train kormánybiztosa.

Az első és talán legfontosabb, hogy megérkezett a 007-es számot viselő, vagyis a hetedik szerelvény is spanyolországi gyártóbázisáról, márpedig a menetrend szerinti elindulásukhoz már ennyi is elegendő. A hatodik szerelvény szeptember végén érkezett Magyarországra, de ahhoz, hogy a MÁV által tervezett üzemet megkezdhessék, még kell egy kis idő, hiszen ennek is meg kell kapnia minden engedélyt, majd jön a próbafutás, aztán a végleges engedélyek az utasszállításhoz.

A már itt lévő vasútvillamosok viszont közben elérték a 40 ezer kilométeres futásteljesítményt, ami azt jelenti, hogy már csak 10 ezer kilométert kell hiba nélkül lenyomniuk ahhoz, hogy forgalomba helyezhetőek legyenek. A tesztelést a közlekedési hatóság, a megrendelő MÁV-START és a szükséges tanúsító szervezetek bevonásával a járművek gyártója, a Stadler végzi. 

A tartampróbákkal párhuzamosan október végén megkezdődött a hatóság által előírt üzemi próba is.

Hirdetés

Ez alatt a tesztidőszak alatt a járműveket már konkrét, valós menetrendi környezetben vizsgálják. Az elkövetkező hetekben egyebek között menetidőmérést, haváriahelyzeti szimulációt és utasforgalmi tesztet végeznek próbautasokkal. A típustesztek és egyéb próbák is folyamatban vannak, így vizsgálják a kamerarendszer, az utastájékoztató rendszer és a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/04/tramtrain-szkt-lazar-janos-007/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Lesodródott az útról, és meghalt egy motoros Zákányszéknél

Este 7 óra körül az 5432-es számú út 9-es kilométerszelvényében eddig ismeretlen körülmények között lesodródott …