2022. július 6., szerdaMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Az államtitkár elárulta, miért késik a pedagógusok bérrendezése

A késő délután véget ért egyeztetésről közösségi oldalán számolt be a PDSZ. Országos választmányuk tagja, Nagy Erzsébet elmondta, hogy Maruzsa Zoltán államtitkár ült le velük egyeztetni, aki megismételte, tisztában vannak a pedagógusok helyzetével és problémáival.

Ugyanakkor mivel ezeket elesősorban uniós pénzekből akarja rendezni a kormányzat, azonban ezeket az összegeket még nem hagyták jóvá Magyarország számára, ezért késik a pedagógus bérrendezés is. 

Hirdetés

Az érdekvédők mindezt tudomásul véve továbbra is azonnali beavatkozást sürgettek, úgy, hogy a költségeket előlegezze meg a kormányzat és ezt tegye együtt a fix, kötelező óraszámokra történő visszaállással. 

Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke hozzátette, nem állnak le a nyáron a tárgyalásokkal, legközelebb június 28-án ülnek le egyeztetni ismét a kormányzattal. 

Hogyan jutottak idáig a pedagógusok?

Mint ismert, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) még októberben alakított sztrájkbizottságot, majd hónapokon át tárgyalt a kormánnyal. Mivel az egyeztetések nem vezettek eredményre, a szakszervezetek januárra figyelmeztető sztrájkot, márciusra pedig határozatlan ideig tartó sztrájkot hirdettek. Utóbbit a választások miatt kellett

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/06/08/oktatas-pedagogus-szakszervezetek-sztrajk-kormany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Súlyosabb büntetést kaphat az a gödöllői pár, aki összeverte és kirabolta alkalmi partnerét

A pár 2019 őszének elején Gödöllőn szexuális kapcsolat céljából ismerkedett meg egy nővel egy helyi …