2020. június 1., hétfőMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Amikor forgalmas út választja el a várost a 100 millióból épült szökőkutaktól

Amikor forgalmas út választja el a várost a 100 millióból épült szökőkutaktól

Két új szökőkút épül Baján, amitől a város csak színesebb habosabb lesz, ami végső soron jó a lakóknak, jó a városba látogatóknak. A két szökőkútról még 2017-ben döntöttek, és a Magyar Közlöny 2017-es 161. száma szerint a kormány 80 millió forintot biztosított az építkezéshez. A szökőkutak persze azóta nem készültek el, de Baja város idei költségvetésében megtalálható a 80 millió forintos kiadási tétel az Árpád téri és Köztársaság téri körforgalmi szökőkutakra. Ez az összeg tavasszal 46 millió forinttal megnőtt.

A szökőkutak kérdése megosztja a bajaiakat, hiszen az Árpád téri körforgalom az elmúlt öt évben egyszer már átépült. Érdemes egy pillantást vetni a Google térképre, amely a 2013-as állapotokat is megmutatja, amikor a körforgalom közepe egy kiszáradt fűcsomó közepére helyezett lámpaoszlopból állt, ami 2018-ra kiépült gondozott kertszerű csomóponttal, Baja felirattal. Ide most a környékbeliek egy szökőkutat is kapnak, amellyel azonban szoros kapcsolatot vélhetően nem fognak tudni majd kialakítani, hiszen a körforgalom közepére nem nagyon szoktak gyalogosok átjárni.

A Köztársaság téri körforgalommal ugyanez a helyzet, az a tavalyi Google-képeken látható, hogy frissen ültetett virágok vannak a felújított Köztársaság téri körforgalomban.

<img id="kep_szerkfoto_image_28629663" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/07/13/baja_korforgalom_szokokut/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Halmozzák az állásokat és egymásnak adnak fizetésemelést a baloldali városvezetők, míg dolgozóik bérét csökkentik

Gyakorlatilag kifizetőhelyekké tette Miskolc új, baloldali vezetése az önkormányzati cégeket. Nem ritkák a több százezres, …