2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

A tűzoltók hatékonyságát veszélyeztetheti a spórolás

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) nemrég közölte a megyei szervekkel, hogy észszerűsíteniük kell a költségvetésüket, így nemcsak a benzinnel kell spórolniuk, hanem a gyakorlatok és hatósági ellenőrzések számát is csökkentik.

A tűzoltóknak eddig bő hetente voltak helyi gyakorlataik, ehelyett már csak havonta egyszer tartanak majd gyakorlatokat a megyei központokban – mondta a Hivatásos Tűzoltók Független szakszervezetének elnöke a Népszavának. Salamon Lajos szerint így nagyjából harmadára csökken az eddig gyakorlatok száma.

A magasból mentést és az egyes mentési készülékek helyszíni összerakását továbbra is tudják gyakorolni a laktanyán belül, azonban sok olyan középmagas épület van, aminél éves szinten tartanak szituációs, szimulációs mentési és oltási gyakorlatokat, amelyek így elmaradnak majd.

A szakszervezeti elnök szerint nagyjából év végére derül majd ki, hogy az így összevont, csökkentett gyakorlatszám miatt összességében csökkent-e a tűzoltóság hatékonysága. 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/08/06/tuzoltosag-katasztrofavedelem-gyakorlat-koltsegvetes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Emberölés miatt nyomoznak az anya ellen, akinek kétéves kislánya belefulladt a Balatonban

Egy két és fél éves cseh kislány egy matracról lecsúszott a vízbe és elmerült szombat …